Srpski fudbal u Premijer ligi BiH dotakao je dno! U ovom trenutku zvanično, izuzev Radnika, koji je neka druga priča, svi ostali su drugi fudbalski razred (Prva liga RS). Van iz bh elite idu Borac, Slavija, Rudar Prijedor i Drina! Po mnogima već viđen scenario poodavno, dobio je obrise onoga o čemu je naš portal pisao danima prije poslednjih 90 minuta.

Borac nije pobjedio Vitez (2:2), Slavija nije mogla dobiti Želju (1:1), a da i jeste ne bi joj to vrijedilo, jer nova bruka viđena je na Koševu, gdje je Sarajevo pustilo Olimpika (1:3). Ko nam je kriv, kad oni to znaju, a MI ne. Nemamo sposobna rukovodstva sa saberemo dva i dva.

Ko je zakazao? Svi!! Kompletna administracija iz FSRS koja je u organima FSBiH morala bi da podnese ostavke, pogotovo onaj možda i najvažniji sektor, sudijski, koji je odrađivao prljave poslove i punio svoje i jop nečije džepove, dok su se srpski klubovi “klali” po Prijedoru, Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Zvorniku…. I ne samo oni, već i cijeli vrh FSRS isto bi trebao da napravi, jer sa današnjim danom, bez obzira na uspjehe Radnika, fudbal je umro u Republici Srpskoj.

Pored naša četiri “paćenika” novi drugoligaši su Velež i Travnik, a novi šampion Zrinjski. Mostar tako slavi i tuguje. Banjaluka je ponovo u fudblaskom mraku, i ko zna kada će ponovo ugledati svijetlo na kraju tunela. Putevi Modriče, Rudara iz Ugljevika, Glasinca, već odavno su poznati, a njihovim stopama po svemu sudeći kreću krajišnici (Rudar i Borac), “sokolovi”.

Nažalost, i naša naslovnica moraće se mijenjati, jer Gradski stadion više nije premijerligaški, od sutra ići će telop iz Bijeljine. Svima po zasluzi….