Škole fudbala “BAAP Evrogol” iz Pelagićeva ostvarila je sjajne rezultate na 14. Međunarodnom fudbalskom turniru “Vienna meets Balkan”, koji se igra u Beču, od 14. do 16, maja, nakon takmičenja po grupama u protekla dva dana. Selekcija 2005. ostvarila je pet pobjeda u pet utakmica, sa gol razlikom 10:0 i tako obezbjedila plasman u četvrtfinale ovog jakog međunarodnog turnira.

Redom su padale ekipe: SV Donau (Austrija) 2:0, ASK Kotingbrun (Austrija) 3:0, Ada Beograd (Srbija) 2:0, Helas Kagran (Austrija) 1:0 i Srbobran (Srbija) 3:0.

– Odličan nastup u veoma jakoj konkurenciji. Igramo sjajno i tako da rezultat nije mogao izostati. Ostvarene su sve pobjede u grupi, slijedi četvrtfinale, koje se igra u ponedjeljak. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje, te vjerujem da ćemo stići do same završnice, ističe Nikola Šarkanović, predsjednik ŠF “BAAP Evrogol” iz Pelagićeva.

 

Ekipa je u četvrtfinale ušla bez primljenog gola, uz deset postignutih.

– Ekipa je odlično pripremljena i nema nikakvog opuštanja  pred  četvrtfinale. Želimo da nakon Minhena, osvojimo i Beč. Pokazali smo da imamo kvalitet i nadam se da ćemo biti ponovo na pobjedničkom postolju, kaže Đorđe Nikić, fudbaler ŠF “BAAP Evrogol”.

U četvrtfinalu, mladi fudbaleri BAAP Evrogol igraju protiv austrijske ekipe Young.