Od kada se fudbal kotrlja ispod Kozare, u opštini Gradiška znao se redoslijed. Kozara, Sloga, pa ostali,… Iako već skoro 20 godina gornjopodgradački fudbalski miljenik nije na istim talasnim dužinama sa ovim novim vremenima, navike se ne mijenjaju, a Sloga DIPO danas, smanje i ili više uspjeha nastupa u trećem, četvrtom ili petom razredu fudbala RS.

Nekada nije bilo tako! Iz tog vremena je i ova fotografija, kada se o Gornjim Podgradcima sa strahopoštovanjem pričalo u Ključu, Sanskom mostu, Glamoču, Drvaru, Mrkonjić Gradu, pa i Banjaluci!

Prelijepi stadion, koji je i danas za mnogo klubove “Vembli” bio je pretjesan da primi sve one koji su htjeli uživati u majstorijama Marina, Maletića, Belog, Trivića, a s klupe predvođeni legendarnim Duletom Tatićem, koji je više od dvije decenije predvodio Slogu!

Ova fotografija nastala jeu sezoni 1986/ 1987, možda i zlatnim godinama Sloge kada je klub izborio plasman u Republičku ligu, a na njoj se nalazi i golman Milenko Čolaković, po kojem danas nosi ime memorijalni turnir.

Stoje: Ratko Ćirić, Dragan Kotur, Boris Lukić, Ranko Marin, Goran Šestić, Nebojša Šestić, Dragutin Šmitran, Beli Miljanović, Branislav Milinović, Milenko Čolaković, Dušan Tatić.

Čuče: Brane Maletić, Pupa Adžić, Teodor Cvijić, Zoran Malbašić, Goran Trivić, Zdenko Maletić, Ratko Starčević.