O situaciji u bijeljinskom Radniku smo više puta pisali. Danas se oglasio i gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, čije obraćanje prenosimo u cjelosti:

U našem Gradu je posljednjih dvadeset i kusur godina vladao tamni vilajet, ugrađivali su se ljudi gdje god se moglo, kralo se i šakom i kapom, ništa nije bilo sveto. Uništili su nam i do prosjačkog štapa doveli gotovo sva javna preduzeća a od te devastiranosti i krađa nisu ni fudbalski klubovi bili pošteđeni, a među njima i naš “Radnik”.

Ko je kriv?
Mnogi, svako na neki način!
A trenutno najviše krivimo Poresku upravu zbog krajnje nekorektnog blokiranja računa “Radnika” jer je ta blokada “Radnik” dovjela u trenutno vrlo nezavidnu situaciju.
Naime, samo ove godine iz budžeta Grada je na račun našeg “Radnika” uplaćeno 376.000KM, više od toga nismo mogli, i kompletan iznos je uplaćen mnogo ranije, pre predvidjenog roka, ono što je trebalo uplatiti za godinu dana isplaćeno je za 6,5mjeseci. Dug Radnika prema Poreskoj upravi koji se gomilao godinama je 2,3 miliona KM, e sada Poreska kada je vidjela da Radnik ima na računu novac koji je uplatila Gradska uprava a koji je bio namjenjen igračima je kao neki “kobac” plijen pokupila i blokirala “Radniku” račun. Već dobro oproban recept, isto se dešavalo i dešava se sa Vodovodom. Dakle godinama stoji dug ali sada kada sam ja Gradonačelnik onda se dugovi naplaćuju brzinom svjetlosti!

Šta je u osnovi- politika, provokacija, dvostruki aršini, sva navedeno, sami procjenite. Daću vam i ovaj provjeren podatak- dugovi fudbalskog kluba “Borac” iz Banjaluke prema Poreskoj upravi su 8 miliona KM, dakle skoro 4x veći dug nego što je dug našeg “Radnika”, račun “Borca” nije blokiran a naš jeste, pa po kojoj osnovi?
Reći ću Vam po kojoj osnovi, po osnovi istoj onoj koja se do sada primenjivala na svim drugim poljima, a to je da pokušaju uništiti sve ne bi li mene prikazali kao nesposobnog Gradonačelnika a sebe spasili krivičnih prijava i prokrčili put za nove “poduhvate” koji će rezultirati sticanjem ličnog bogatstva dok će Grad dobiti kašičicu tek da se održava u životu!

Nažalost sve je politička igra, i sport na te igre nije imun, ali ono što ne znaju to je da sam ja malo ….. igrač pa ne odustajem tako lako!

Najlakše bi bilo da sada podignem ruke i kažem hajmo da gonimo krivce a naš “Radnik” dobija katanac ali neću ruke dići, iako su baš mene sačekali svi mogući problemi ovoga grada napominjem da kada sam ušao u ovu priču znao sam šta me čeka, a od problema nikada u životu nisam bježao već sam se sa njima suočavao.

U četvrtak 28.7.2022.godine u 9h biću na stadionu FK “Radnika”, molim sve igrače koji su ostali ali i one koji su vjerujem samo privremeno napustili “Radnik” dođu tog dana, sve trenere, rukovodstvo “Radnika”, tehničke radnike i navijače da tog dana dođu, da zajedno pokušamo naći rješenje i učinimo posljednji napor da vaskrsnemo “Radnik”.

Zahvalio bih se svi privrednicima koji su pomogli do sada da “Radnik” opstaje, medju njima moram spomenuti da prednjači Steko Centar i pozivam ostale privrednike koji se obećali a nisu pomogli i one koji se nisu oglašavali do sada da se oglase i pomognu Bijeljinskom “Radniku” i svoj djeci čije su oči uprte u naš domaći klub i sa zebnjom očekuju šta će biti!

U jednom komentaru sam napisao da mi moja primarna profesija ne dozvoljava da odustanem, jer se moramo boriti do posljednjeg daha i otkucaja srca, pa čak i kada nastupi ravna linija, disanje prestane, opet ostaje opcija, kreće se u reanimaciju koja može dugo trajati i može biti naporna, ali je dužnost ljekara da je sprovede, tako je i moja dužnost da pokušamo svi zajedno da u život vratimo naš Radnik.
Vidimo se u četvrtak u 9h na stadionu
, istakao je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović.