Partizan iz Kostajnice uspio je da o(p)stane na regionalnom Zapadu.

Ukoliko hoće da naredne sezone igraju značajniju ulogu u prvenstvu, klub će morati da napravi plan i program rada. FK Partizan je proljećnu sezonu imao ukupno 14 registrovanih igrača, kad se tome doda da su  dva-tri igrača svako kolo nedostajala, onda je ovo zaista uspjeh te odabrane grupe. Jedina utakmica kad su bili kompletni bila je protiv OFK Brdo koju su dobili 0:2. Klub je na polusezoni ostao bez trenera Duška Vraneševića, brigu o klubu preuzeli su igrač, a ujedino i trener Stevo Kovačević i Zoran Avramović, koji je bio predstavnik kluba.

Igrač koji je odigrao gotovo sve utakmice u proljećnom dijelu prvenstva bio je Mladen Lukajić, bivši prvotimac Sloge iz Trna i Slobode Novi Grad.

-Drugi dio sezone za nas je bio veoma težak, ali uspjeli smo uspješno da ga privedemo kraju. Atmosfera u ekipi je na najvišem mogućem nivou i nadam se da će uprava kluba zajedno sa opštinom naći način da se klub igrački i organizaciono pojača. Uslovi za tako nešto sigurno postoje. Zbog poslovnih obaveza i malog fonda igrača nismo uspjeli da obavljamo treninge tako da smo većinu utakmica gubili poslije 75. minute. Što se tiče mog nastavka karijere ne bi imao ništa protiv da ostanem u Partizanu, razgovaraću sa predstavnikom kluba pa ćemo vidjeti šta će biti –rekao je za naš portal Mladen Lukajić.