Ono što smo najavljivali mjesecima unazad, a vrh FSRS krio kao zmija noge, a sa njim i šampion drugoligaškog Zapada, Jedinstvo iz Žeravice, obestinilo se u punom kapacitetu!

Jedinstvo je i zvanično odustalo od učešća u Prvoj ligi Srpske, a tu odluku donijeli su na Upravnom odboru kluba, ia prema našim informacijama već je otišlo pismo namjere prema FSRS u kojem navode razloge odustajanja (mlađe selekcije)!

Gotovo nevjerovatno zvuči da to isti tim radi već dva puta, i da za to ne snosi nikakve sankcije, ostavljajući dovoljno mjesta svim vrstama mahinacija, kojih je i te kako u našem fudbalu.

Iako bi mjesto Žeravice trebalo biti ponuđeno prvoj ekipi ispod (Borac Šamac), po svemu sudeći FSRS će se odlučiti za najbezbolniju varijantu, ostavljajući u eliti Srpske Tekstilac iz Dervente.

Ono što sve brine ljubitelje fudbala, jeste sam sistem regularnosti liga, jer ovakvim istupima oni se i te kako dovode u pitanje.

Tako je i najava predsjednika Jedinstva iz Žeravice Mirka Petrovića da će biti suprotno, ostala samo mrtvo slovo na papiru.

I na taj način iz PFS Gradiške u jednom danu stigle su dvije nepopularne odluke, jer prije Jedinstva od plasmana u Regionalnu ligu grupa Zapad odustala je Kozara iz Turjaka, šampion “kajzerice”.

Očigledno da su vladajuće strukture PFS Gradiška izvan svih fudbalskih zakona, kada  mogu ovako djelovati. Bez obzira na motive, ovo je poraz fudbala, i to više niko ne može osporiti, ma kakve odluke budu se donosile kasnije preko koljena…..