U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske izvučeni su parovi pretkola završnice Omladinskog Kupa Republike Srpske u juniorskoj konkurenciji. Žrijeb je bio poludirigovan, klubovi su podijeljeni u dvije grupe, istok i zapad.

Na istoku će se sastati: ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Leotar (Trebinje), ZVORNIK: Drina – Modriča Alfa. Parovi na zapadu su: PRIJEDOR: Rudar Prijedor – Sloboda Nova banka (Mrkonjić Grad), GRADIŠKA: Kozara – Tekstilac (Derventa).

Igra se samo jedna utakmica i to 5. aprila sa početkom u 15.30 časova, a ukoliko poslije 90 minuta pobjednik ne bude riješen automatski će se izvoditi jedanaesterci. Pobjednici predtakmičenja na istoku i zapadu priključiće se u završnici – četvrtfinalu premijerligaškim timovima: Borcu (Banjaluka), Krupi (Krupa na Vrbasu), Željezničar Sport team (Banjaluka), Slogi Meridian (Doboj), Radniku (Bijeljina) i Zvijezdi 09 (Etno selo Stanišići).

Inače Omladinsko finale Kupa Republike Srpske igraće se kao predigra seniorima, i to 7. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci.