Marinko Umičević potpredsjednik RK Borac u klin, a drugi samozvani sportski direktor Vladimir Branković u ploču, kada je u pitanju RK „Borac“.

Ovo je moj logičan zaključak izveden na osnovu izjava u medijima od 14. i 23. juna ove godine.

Pitanje novinara njima dvojici je bilo učešće Borca u evrotakmičenjima.

Razumijem Marinka Umičevića koji je sirov u sportu i ne razlikuje sport od sporta!? Za njega je sve isto. Tačno je i to da on u sport nije ušao zbog lične koristi, osim što voli ličnu promociju. Vi sada njemu ponudite da bilo šta obnaša u RS, on će prihvatiti, jer očito da  čovjek „sve zna“. On je u KKI Vrbas, zatim u RK Borac, sada je najnovije u FK Borac, još obnaša funkciju odbornika, a ne bi se ljutio da mu ponudite i mjesto gradonačelnika, odnosno predsjednika RS. Sve on zna i može!?

Ja mu ne zamjeram, ali očito je da je neiživljen i da je sirov za rad u sportu.

RK Borac ima i predsjednika Skupštine na papiru, bivšeg igrača Borca Svetu Bajića, dobar je sudija, ali nije za društveni rad u sportu.

RK Borac takođe ima i predsjednika UO u ličnosti Milana Radovića direktora Nove banke. On zna ko će biti miss plaže, bazena i sl. A kakvo je stanje u Borcu, nema blage veze!!!

Druge uprave u Borcu nema, vodi se da ih ima. Ima ih na papiru u služe lažovu Minhauzenu da ih zloupotrebljava, kao oni nešta odlučuju. Oni i ne znaju gdje je kancelarija Borca, pogotovo da nešta odlučuju.

Prvo, Marinko Umičević je dao izjavu kao Borac igra EHF, SEHA i Premijer ligu BiH.

Pošto je ova uprava, ustvari Minhauzen, doveli su Borac u situaciju, prvi put u istoriji Kluba, da zbog rejtinga ne može igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Samozvani sportski direktor Vladimir Branković i liku Minhauzena, čas izjavljuje da Borac neće igrati SEHA ligu, čas da će igrati (kao veliki troškovi-laže). Problem u SEHA ligi je što je sve pod kontrolom. Ovdje se ne može ukrasti novac i prebaciti prvoj ekipi za takmičenje. Oni sve plaćaju i kod njih se sve zna. Oni tačno hoće da znaju koliko je prodato ulaznica, odnosno tačan broj gledalaca. Da vide u šta oni to ulažu.
To je problem MINHAUZENU, jer i gradske vlasti znaju da SEHA liga ništa ne košta. Prihodi i reklame idu u kasu Borca, ali se mora znati koliki su to prihodi. U Borcu sredstva niko ne kontroliše. Kažu Nadzorni odbor Kluba, koga lažu!? On postoji na papiru, a kako i koliko znaju raditi vidi se iz zapisnika kod  Borisa Đoge, manjak 2.500.000 maraka! Zbog toga smo se Marinko i ja posvađali, jer je rekao da će sve istjerati na čistac, a poslije mi kaže neda POLITIKA. Sve sam sa tim rekao!!!

Izjava Minhauzena da je loptica u našem dvorištu je apsolutna laž. To što on priča, ustvari samo vrši pritisak na nadležne gradske vlasti, jer je račun Borca  blokiran i ako se ne deblokira završiće se na njegovoj izjavi da nisu mogli otkloniti tehničke probleme.

U Borac niko neće da dođe, jer igrači između sebe pričaju u kakvom je stanju Klub.

Vidite samo natezanja oko ponovnog angažovanja  trenera Ratka Đurkovića. Ovdje su dvije stvari bitne za Ratka Đurkovića, a to je da on sebi „nabija cijenu“, a zna se da ga niko ne zove. Biti prvak sa Borcem, znači da bi se oko tog trenera otimali klubovi. Njemu je bilo odlično u Borcu, plata 5.700 KM, plus smještaj u centru grada (dvosoban stan). Lijepa si to primanja za naše uslove. Vidio je da radi sa budalama u Klubu pa će pokušati uzeti još više novca.

Ako Borac izjavi da nema novca, ne mora se igrati Premijer liga. Ali Minhauzen je dao obavezu jednom klubu, koji je ispao, da će igrati ligu, kako bi Premijer liga brojala parni broj (14). Trgovao je sa tim, ne parnim brojem.

Naslovi u medijima (izjave Minhauzena) da RK „Borac“ igra opet SEHA ligu (14.06.), prvenstvo BiH među najgorim u Evropi pa loptica u borčevom dvorištu je pravo stanje u Borcu, zapravo podpredsjednik u klin, a direktor u ploču!!!