U godini u kojoj slave tri decenije postojanja navijači FK Borac, popularni “Lešinari”, preseliće se s istočne tribine Gradskog stadiona na sjevernu. Od 1987. godine, kada se na “istoku” pojavio prvi transparent na kojem je pisalo “Lešinari”, navijači su vjetar u leđa fudbalerima davali sa istočne tribine.

Sada od sezone 2017/2018. to će raditi sa sjeverne tribine i to je epilog pregovora čelnika kluba i predstavnika navijača.

Navijači su još jednom pokazali da im je najviše stalo do kluba. Željeli smo da istočnu tribinu stavimo u komercijalne svrhe i naša očekivanja su da će nam publika biti najveći sponzor. Veoma smo zahvalni našim navijačima koji su pristali na ovaj ustupak i drago nam je što imamo njihovu podršku u radu –rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik kluba.

Praksa je dosad bila da su gostujući navijači bili smješteni na dijelu sjeverne tribine, a od sezone pred nama svi gosti će biti smješteni na “jugu”, gdje će biti montiran boks.

Zeljković je istakao da vjeruje da će “sjever” u novoj sezoni biti ispunjen skoro do posljednjeg mjesta jer ističe da navijači znaju koliko su potrebni fudbalerima, koji imaju visoke ciljeve u povratničkoj sezoni u BHT Premijer ligi BiH.