Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog kluba Sloga iz Doboja razmatrano je niz aktuelnih pitanja a poseban akcenat dat je na imenovanje šefa  Stručnog štaba.

Kako je dosadašnjem šefu Stručnog štaba Mitru Lukiću istekao ugovor rukovodstvo Kluba  donijelo je odluku da kormilo Sloge povjeri Vedranu Sofiću, njegovom  pomoćniku. Naime, sagledana je kompletna finansijska i kadrovska problematika i konstatovano da Klub nema mogućnosti da angažuje kako stručni tako i igrački kadar što  bi zahtijevalo veća sredstva. Odlučeno je da se oslonimo na vlastite snage tako da će Sofićev pomoćnik u radu sa prvim timom biti Dalibor Stefanović, koji će ujedno biti i trener golmina svih selekcija. Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su ocijenili da je dosadašnji šef Stručnog štaba Mitar Lukić uradio veliki posao,  posebno ako se uzme u obzir činjenica da je došao u Klub kada se ekipa nalazila na začelju drugoligaške tabele u sezoni 2014/15. godine. Uspio je da  stabilizuje ekipu, stvori dobre uslove i nakon godinu dana vrati Slogu u prvoligaško društvo. Kako je mladi Sofić radio sa Lukićem vjerujemo da će imati znanja i autoriteta da uspješno vodi ekipu u narednom periodu, kaže Zlatko Spasojević, predsjednik IO FK Sloga.

Pored toga što će u Stručnom štabu raditi domaći kadar isto se odnosi i na igrački.

– Nismo u mogućnosti da za narednu sezonu dovodimo zvučna fudbalska imena već ćemo se osloniti  na vlastiti igrački kadar i to iz mlađih selekcija, prvenstveno juniorske . Pokušaćemo da dovedemo i nekoliko mladih , perspektivnih fudbalera iz bližeg okruženja, podvukao je Spasojević.

Treba naglasiti da su redove dobojskog prvoligaša ovog prelaznog roka napustili i otišli u druge klubove standardni prvotimci: Jupić, Hadžikadunić, Mahmutović, Vehabović, Bećarević kao i Todić koji je otišao na fakultet. Neizvjesno je da li će u ekipi ostati i mladi Jovo Lukić jer ima više ponuda iz premijerligaških klubova.

Pripreme za narednu prevenstvenu sezonu Sloga počinje 3. jula na stadionu Luke u Doboju.