Fudbalski klub Obradovac, sportski kolektiv iz istoimenog prigradskog naselja u Gradišci kojeg odlikuju duga i bogata tradicija te vjerna publika, ove godine dobiće ljepši izgled i bolje uslove za rad.

Grupa entuzijasta različitih generacija, istinskih zaljubljenika u fudbal je u pauzi takmičenja organizovala nekoliko radnih akcija.

– Rekonstruisali smo ogradu, uredili tribine, asfaltirali put i parking, pripremili građevinske dozvole za izgradnju svlačionica i službenih prostorija, postavili rasvjetu. Oko stadiona posadili smo ukrasna i plemenita stabla, a sada nam je cilj uređenje terena – kaže Enes Duratović, koji je među najzaslužnijim za uspjeh ovog kluba

Predsjednik fudbalskog kluba Obradovac Mirza Lović ističe da su akteri radnih akcija praktično svi članovi klupske uprave i igrači.

– Veoma smo uzoran sportski kolektiv koji je po rezultatima ali i fer-pleju među vodećim u našem gradu. Prije prekida takmičenja, zauzeli smo drugo mjesto u Područnoj ligi. Sada stvaramo uslove za još uspješniji rad i brži napredak na sportskom planu – kazao je Lović.

Među najodanijim su i penzioneri profesor Kasim Dubičanac i Hikmet Hadžialagić.

– Nema dana kada ne odemo na stadion i nešto doprinesemo svome klubu. Kada su velike vrućine, zalijevamo sadnice, provjeravamo da li je sve na svome mjestu, razgovaramo o fudbalu i sa radošću očekujemo početak treninga i takmičenja. Teren je pokošen ali nam je želja da ga još bolje pripremimo za utakmice – rekli su nam Dubičanac i Hadžialagić.