Fudbaleri dobojskog Željezničara, člana regionalnog „centra“ neće naredne godine igrati Drugu ligu RS, grupa „zapad“. Naime, iako je uslijedio poziv od strane FSRS, dobojski „željezničari“ sagledali su aktuelnu situaciju i zahvalili se na pozivu.

-Naš klub dobio je poziv za izjašnjenje da od naredne sezone nastupa na drugoligaškom „zapadu“. Sagledavši trenutnu situaciju,  kao i plan koji smo postavili, smatramo da bi bilo neozbiljno ulaziti u nešto zašto nismo dovoljno spremni. Naime uslovi koje je postavio FSRS, naš klub u velikoj mjeri ispunjava počevši od infrastrukture, omladinskih selekcija koje se takmiče u ligama FSRS, licenciranim trenerima, predstavnicima klubova…. Međutim, kao i većina klubova najveći problem predstavljaju finansije, bez kojih objektivno klubovi nemogu da funkcionišu, kaže Savo Mihajlović, predsjednik UO FK „Željezničar“ iz Doboja.

On najavljuje da klub ne odustaje od drugoligaških utakmica, koje je dugi niz godina igrao, ali da će to pokušati sa svojim klincima.

-Prioritet nam je da u budućnosti što veći broj dječaka iz našeg omladinskog pogona lansiramo u seniorski sastav, te se nadamo i boljim finansijskim uslovima, a onda će druga liga doći kao šlag na tortu, kada budemo imali okosnicu tima sastavljenih od momaka iz našeg omladinskom pogona, kao i momaka sa regije Doboja, koji će imati i motiv i želju za dokazivanjem na većem nivou, naglaša Mihajlović.

Kako sada stvari stoje, velika je vjerovatnoća da sa regionalnog „centra“ neće niko igrati u zapadnoj grupi Druge lige RS.