Izbori za predsjednika FSRS sz završeni, tako kako jesu, ali sa svih strana dolaze glasovi kako je sve više nezadovoljnih. Petar Jelić i ne pomišlja na predaju,  što je najpozitivnije u cijeloj priči.. Energija koja ga je krasila poslednjih nekoliko mjeseci ostala i dalje potpuno fokusirana na pitanjima primjene terapije za ozdravljenje fudbala. Vidljiv je ožiljak krađe ostaviće, ali vrijeme liječi sve rane, toga je svjestan i Petar.

Ma, kakva predaja. Nastavljamo dalje borbu. Tek sada sam vidio zašto nam je fudbal tu gdje jeste. Siguran sam da je mene više ljudi nazvalo i dali mi podršku, nego što je njima svima zajedno čestitalo. Moj advokatski tim radi danonoćno, i dosije će biti poprilično debeo. Uz sve to idu i Krivične prijave protiv pojedinaca za zloupotrebu položaja. Očekujem i reakciju iz FSBiH, jer generalni sekretar Jasmin Baković bio je i više nego nezadovoljan kako je vođena Skupština – poručio je Jelić i dodao:

Nastavljam sa aktivnostima. Ono što sam obećao ja ću ispuniti. U toku su završni pregovori oko dovođenja Crvene Zvezde u Banjaluku, a poslije toga želim da na Gradskom stadionu zaigra i reprezetnacija Srbije. Kad ne mogu oni koji trebaju da im omoguće da igraju, ja ću to završiti. Sve ovo što se desilo samo je ojačalo i osnažilo namjeru da naš fudbal izvedem na pravi put – poručio je Jelić.

Iako to nije želio zvanično potvrditi, naš izvor ističe da je Jelić u završnim pregovorima za prijem kod novog predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina. Te aktivnosti vodi FS Srbije koji je nedvosmisleno podržao Jelića, ali i poručio aktuenom rukovodstvu FSRS da ne računaju na bilo kakvu saradnju. Dok je ovaj establišment  na vlasti u FS RS, FS Srbije će svoje aktivnosti usmjeriti na klubove.

Fudbalsku javnost je oduševila priča koja kruži, a prema kojoj se Petar Jelić “zahvalio” mnogima na saradnji. Potvrdu te priče smo prvi čuli ona je istinita, Petar Jelić je nešto uživo, a nešto odmah poslije Skupštine, telefonski saopštio ljudima sa spiska na kome se nalaze Rodoljub Petković, Milorad Sofrenić, Dragan Banjac, Milorad Lale, Radoslav Kapor, Vlado Liščinski, Mile Mandić,…Naš izvor tvrdi da im se Jelić zahvalio na saradnji, poručivši da su prošlost i da će se potruditi da ih eliminiše ne samo iz vrha FSRS, već iz fudbala uopšte!

Ohrabrujuće za naš fudbal koji vapi za smjenom generacija, a ”Rakuljevi” nemaju osjećaj i ne priznaju selekciju ni granicu.  Držaćee stvar u svojim rukama jer im se čini da sve dobro rade i da mogu ovako gurati sve do biološkog kraja. Carstva se stvaraju da bi bila vječna. Oni su svoje sa tom namjerom i stvorili.