Juče smo objavili priču o FK „Stars“ iz Gradiške i njihovim problemima sa FSRS i PFS Gradiška, koja je samo jedna u nizu tužnih priča o diskriminaciji djece. U ovoj godini smo objavili brojne priče o uspješnim školama fudbala, koje su više cijenjene u Evropi i zemljama u okruženju, ali kod vlastite kuće nailaze čak i na osudu.

Neke Škole fudbale igraju u Federaciji BiH, neke formiraju svoje lige, dok neke tavore, propadaju,  nemaju nikakvo rješenje.

Prije par mjeseci, nekoliko škola fudbala imalo je jedan zajednički sastanak, koji je održan u Doboju, čak su uputili i dopis FSRS, za rješavanje statusa. Odgovor je bio, naravno, negativan, a pojedinci su od dvojca Kovačević-Petković dobili i „po ušima“.

Ipak, u cijeloj ovoj priči, najveći „zločinac“ što naša djeca propadaju,  što nemaju adekvatnu ligu, svakako je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković. Nismo ga slučajno u jednom od tekstova izjednačili sa sjevernokorejskim diktatorom Kim Džong Unom, jer svojim staromodnim metodama, definitivno sprečava razvoj talentovane djece.  Škole fudbala nisu čak ni u Statutu FSRS, ali i ne čudi, jer u kancelariji u Aleji Svetog Save nikada nije ni bilo „pravnika“.

001

Čudimo se da nam nemaju lige kvalitet, da li se iko još može sjetiti kada je neki naš fudbaler iz Prve lige RS otišao za lijepe pare u neki ozbiljniji klub.

Rodoljub Petković i ostali „stručnjaci“, doveli su fudbalski sport u Srpskoj odavno na ivicu provalije i pitanje je samo vremena kada će se sunovratiti.

Problemi škola fudbala, najlakše je iskazati kroz naslov filma Slobodana Šijana iz 1983. godine – „Kako sam sistematski uništen od idiota“.