Šampionska utakmica u Krupi na Vrbasu. Ne po rezultatatu, ali po svemu ostalome da! Bila je praznična atmosfera u Krupi, raspoložena publika, dobri rivali na terenu, gostoprimstvo domaćina za čistu desetku. Na kraju Krupa – Tekstilac 0:0, ali ni remi bez golova nije pokvario utisak onoga što se dešavalo subotnjeg poslijepodneva na ovom meču.

Malo je toga bilo za izdvojiti na terenu, ali bilježimo korner za domaćina u 15, minutu, idealan centaršut Mijića, Cvijanović na prvoj stativi, ali lopta prolazi pored gola. U 33. minutu Koljić se stuštio prema golu, ušao je u kazneni prostor, ali udarac sa 16 metara završava visoko preko gola.

U nastavku meča Krupa je diktirila tempo, ali ozbiljnije prilike imao je Tekstilac. Već u 49. minutu Kovač je iz slobodnog udarca sa 20 metara zatresao prečku Ilićevog gola. Odličnu šansu imao je i Guzina u 87. minutu, kada je dobro šutirao sa 10 metara, ali je Iliće panterskom intervencijom spriječio najgore. Pokušao je na drugoj strani u rezervista Šamara, ali njegov pokušaj sa 25 metara iz slobodnog udarca završava preko gola.

Na kraju rijetko viđena slika, Krupa proslavlja titulu, a fudbaleri Tekstilca im čestitaju, zagrljeni svi zajedno. Fudbal je pobijedio još jednom, a Krupa pokazala kako je mali klub izrastao u veliki, ne preko noći, već godinama građen, a eksplodirao u majskoj noći 2016. godine. Šampioni živjeliiiii,….

 Slavlje je nastavljeno do duboko u noć u restoranu “Klašnik”, uskoro priča i sa tog događaja sa obiljem fotografija,…

KRUPA – TEKSTILAC 0:0

Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 1.200. Sudija: Dalibor Anđić (Prijedor). Pomoćnici: Zoran Radaković (Priejdor) i Željko Latinović (Gradiška). Delegat: Milan Vuksan (Banjaluka). Žuti karton: Dujaković (Krupa).

Krupa: Ilić, Maksimović, Vuković, Koljić (od 67. Stojanov), Dujaković, Vukotić, Lolić, Vvijanović, Gavrić (od 62. Đukarić), Mijić, Milanović (od 71. Šamara).

Tekstilac: Plisnić, Marić, Prljeta, Kovač, Đuričić, Guzina (od 90. Vugdalić), Ćorić, Komlenović, Đukić, Duspara (od 77. Gatarić), Brković.