Iako u Fudbalskom savezu Republike Srpske pokušavaju iz petnih žila dokazati da nemaju ništa sa potopom svojih predstavnika u Premijer ligi BiH, sve više činjenica govori da to baš i nije tako.

Najviše se poteže pitanje sudijskog segmenta kojim “vedri i oblači” baš srpski kadar, tj. Dragan Banjac. Nekada prvi čovjek Komiteta za sudije i suđenje FSBiH Duško Vujičić detektovao je problem u glavu:

Banjac je najgori predsjednik od 2003. godine kada je formirana zajednička Sudijska komisija. O delegiranju sudija bolje ne pričati. Pogledajte samo utakmice Dragana Skakića  i sve će vam biti jasno. Prvo je u Banjaluci na meču Borac – Radnik, naravno Borac gubi, odmah sledeće sedmice je u Bijeljini gdje gostuje Široki, i naravno Radnik gubi kod kuće. To isto kolo Borac gostuje u Vitezu, arbitar je Musić, s kojim Borac nije osvojio niti jednog boda ove sezone! Prima gol u 85. minutu, a svaki sarajevski sudija bi bolje odsvirao Radnik – Široki, ne zbog bijeljinaca, već klubova iz Sarajeva! Umjesto da Banjac vodi računa o srpskim interesima, oni gledaju samo svoje džepove – ističe Vujičić, koji podvlači još jednu zanimljivu paralelu:

Skakić poslednje četiri godine dobija jedinicu na nekoj utakmici, što znači da bi morao sa liste, ali ga Banjac svaki put čupa! Ono što je najgore, da bi njega sačuvao neko mora ispasti niti kriv niti dužan. Tako su Pajić, pa Drinić letjeli zbog Skakića, i ove godine će neko. Zamislite apsurda, FSRS Skakića proglasi za sudiju godine, a on zbog očajnog suđenja u toj istoj godini osam utakmica dobije suspenziju. Pa ko je tu lud ? Da je sve očajno, vidi se i iz delegiranja za finale Kupa RS. Savez postavi jednog sudiju, klub se žali, i oni promjene. To nema nigdje već kod nas. Ne plašim se istine, čak bi volio da me FSRS i pojedinci iz njega tuže, ali oni to nesmiju, jer znaju da sam  u pravu. Četiri godine se borim da dokažem da Kapor, koji presjedava Sudijskom komisijom FSRS nema validnu diplomu. Kradu mi dokumenta sa protokola, prema javnim tužiocima, nema šta ne rade da zaustave istinu, ali neće im ni to pomoći. Kako su prošli naši klubovi, tako će i oni završiti, na fudbaskom smetljištu, jer bolje nisu ni zaslužili – poručio je Duško Vujičić, fudbalski radnik iz Foče, koji je sklonjen iz svih organa, jer previše zna.