Donatorska predstava GP Jazavac za Naprijed! “Divan način da se spoje pozitivni primjeri iz kulture i sporta!”

Fudbalski klub Naprijed, lider Drugoligaškog Zapada, pokrenuo je prije nekoliko mjeseci akciju prikupljanja sredstava za izgradnju tribine na popularnoj “Barutani”.

U ovu akciju uključilo se i Gradsko pozorište Jazavac, koje će 25. novembra, sa početkom u 20.00 časova, odigrati donatorsku predstavu “Ne igraj na Engleze”, sa koje će prihod od prodatih ulaznica biti proslijeđen banjalučkom klubu.

Vladimir Rosić, predsjednik FK Naprijed, zahvalio se na konferenciji za novinare “prijateljima i komšijama iz Gradskog pozorišta Jazavac” koji su predložili ideju da odigraju donatorsku predstavu.

-U današnjim teškim vremenima imamo situaciju da je sve manje sluha i podrške za kulturu, sport, umjetnost i ova inicijativa i saradnja je zaista jedan lijep primjer i pokazatelj da umjetnici i sportisti imaju veliku empatiju i društvenu odgovornost. FK Naprijed je u protekle dvije godine jedan pozitivan primjer u gradu da se transparentnim radom, velikim trudom i entuzijazmom mnoge stvari mogu promijeniti na bolje, a sve što radimo je za buduće generacije i naši rezultati i rad to dokazuju. Želio bih napomenuti da smo u našoj dosadašnjoj akciji “Tvoja akcija, tvoja tribina” prikupili 146 donacija vrijednosti 12.000 KM, a za završetak nove tribine nam je potrebno još nekih 20.000 KM. Na kraju želio bih pozvati sve naše sugrađane da dođu na predstavu 25. novembra i na taj način pomognu da svi zajedno kao pojedinci pomognemo u ostvarenju jednog višeg cilja izgradnje nove tribine koja će krasiti stadion Naprijeda na proljeće jer to je nešto što će ostati svim budućim generacijama – rekao je prvi čovjek Naprijeda.

Do saradnje između Naprijeda i Graskog pozorišta “Jazavac” došlo je, inače, na inicijativu glumaca Bojana Kolopića, Senada Milanovića i Aleksandra Runjića, kao i reditelja predstave “Ne igraj na Engleze” Marka Vukosava. Runjić je istakao da je srećan što je dio ove saradnje, da mu je posebno drago što je u pitanju saradnja sa FK Naprijed te da će glumci sa velikom radošću i u narednom periodu učestvovati u ovakvim akcijama.

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac, podvukao je da ova ustanova podržava klub koji se, kao i ovo pozorište, nalazi “sa ove strane Vrbasa”.

-Drago mi je da u Naprijedu duvaju neki novi vjetrovi i pozdravljam rad nove uprave čije rezultate dobro vidimo kad je u pitanju infrastruktura, ali i rezultati na tabeli. Ovo je divan način da spojimo dva pozitivna primjera iz kulture i sporta i da ne čekamo da se nadležni sjete da je i ovo što mi radimo važno i dragocjeno za naš grad i njegove stanovnike. FK Naprijed je jedan od klubova koji imaju svoju dugu i plemenitu tradiciju, a to je i klub koji danas opet, kao i Jazavac, okuplja veliki broj mladih. Pozivam publiku da dođe na predstavu, ali i sve one koji su u mogućnosti da podrže projekat izgradnje tribine – istakao je Savanović.

Mladi prvotimac Naprijeda Marko Bundalo se u svome obraćanju takođe zahvalio na inicijativi i istakao je da će svim igračima u klubu dosta značiti izgradnja tribine sa koje očekuju na proljeće veliku podršku svih navijača I simpatizera kluba.