Iako su pred početak prvenstva ubrajani u ekipe koje će biti u donjem dijelu tabele, fudbaleri Slobode ove jeseni iznenadili su dobrim igrama i dva kola prije kraja prvog dijela šampionata nalaze se na devetom mjestu.

Plasman je znatno popravljen poslije dvije vezane pobjede u posljednja dva kola, kada su prvo na “Lukama” savladali zvorničku Drinu sa ubjedljivih 6:0, a potom iznenadili Ljubić u Prnjavoru i trijumfovali sa 2:1.

– Sigurno je da smo sa ovih šest bodova ispunili bodovni plan, međutim, tu ne želimo stati, jer imamo još dva meča do kraja jeseni u kojima želimo da ostvarimo dobre rezultate. Prvo dočekujemo Leotar, a onda idemo kod Veleža u Nevesinje i cilj nam je da osvojimo bar tri boda – naglasio je šef stručnog štaba Slobode Marko Tešić.

Poslije prvih pet kola Mrkonjićani su imali samo tri osvojena boda, da bi u narednih 10 osvojili čak 19.

– Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu doživjela velike promjene u igračkom kadru, jer smo doveli dosta novih fudbalera i sve je to trebalo uklopiti. Kada su stvari legle na svoje mjesto, uslijedile su znatno bolje igre u kojima su se vezale tri pobjede i napravljen je iskorak na tabeli. Poslije toga bilo je znatno lakše igrati, a sa ova dva posljednja trijumfa prešli smo i u gornji dio tabele – nastavio je Tešić, koji ima ugovor do kraja sezone.

Vjeruje da ova ekipa u nastavku sezone može pružiti još bolje partije.

– Igračima uvijek govorim da moramo imati najviše moguće ciljeve, a moj je da prvenstvo završimo u gornjem dijelu tabele. Očekujem da ova ekipa ostane na okupu tokom zimske pauze i da se uz neke male korekcije u timu još više bodovno učvrstimo i na kraju budemo među prvih pet, šest ekipa – dodao je Tešić.