U  današnje vrijeme nije više važno da li  imaš talenata za fudbal. Imati vezu ili “štelu” više se cijeni. Najbolje je to na svojoj koži osjetio Ilija Kovačević, 19-ogodišnji fudbaler Kozare, koji je protjeran iz kluba kojem je dao sve.

Ilija je svojim talentom i radom zaslužio mjesto u prvo tim Kozare. U mlađim selekcijama  Kozare bio je najbolji igrač u svim selekcija i najbolji strijelac Omladinske lige grupe zapad sa 25 golova . Za prvi  tim Kozare  odigrao je dvije utakmice  i postigao dva gola! Bio je u nemilosti  trenera  Igora  Jankovića i Saše Krupljanina,  ali je  marljivo trenirao i čekao da dobije svoju pravu šansu. Ponadao se da će dolaskom  Velimira Stojnića krenu nabolje, ali nije bilo tako,… Baja je nastavio putem svoj prethodnika. Iliji  ostalo samo da uzme papire i da svoju sreću potraži na drugoj adresi.

Baš sam razočaran.  Ne znam  odakle da počnem. Spremao sam se za novu sezonu kako bi dobio novu šansu, iako sam jesenas odigrao samo dva meča u Kupu RS. Odrastao sam u Kozari tu sam proveo 10 godina, prošao sam sve omladinske selekcije, a posebno će mi ostati u sjećanju kadetska sezona, gdje smo bili šampioni Premijer ligeBiH, kao i juniorsko prvenstvo gdje sam bio najbolji strijelac sa 25 golova. Pitam se koliko će se  ljudi iz kluba ovako ponašati  prema svojoj djeci, jer nije u pitanju samo Ilija. Ima još mnogo momaka u sličnoj poziciji, ali nesmiju iz straha da progovore. Kozari želim puno sreće u nastavku prvensta da izbore ligu play – off , a ja idem dalje gdje će me više cijeniti – poručio je Ilija Kovačević.

G. Popović