Fudbalski klub Krupa imao je veoma uspješnu prošlu sezonu, a u kolektivu iz Krupe na Vrbasu nadaju se da će nova biti još bolja. Finale Kupa RS, te druga pozicija u šampionatu pred početak proljeća ulivaju nadu da bi ovaj tim uskoro mogao izaći i na veliku scenu, u Premijer ligu. Kao šlag na tortu došlo je i priznanje direktoru kluba Dragomiru Iliću, koji je na tradicionalnoj manifestaciji “Dani fudbala RS” u izboru Fudbalskog saveza Republike Srpske i “Sportskog žurnala”, proglašen za najboljeg sportskog radnika u 2015. godini.

– Nisam iznenađen priznanjem. Mislim da je veće iznenađenje bilo što ova vrijedna nagrada još prošle godine nije došla u moje ruke, ali dobar rad na kraju se uvijek isplati. Ova nagrada nije samo moja, već cijelog kolektiva, moje braće, ali i porodice. Krupa je osnovana 1983. godine, ali pravi temelji udareni su 2009, i od tada idemo samo uzlaznom linijom – ističe Dragomir.

On bez ikakvih uvijanja najavljuje napad na Premijer ligu BiH.

– Mnogi me pitaju je li ovaj kolektiv na vrhuncu? Nije! Imamo još veliki prostor za napredovanje. Najviše se bojim jaza veličine kluba i našeg mjesta. Teško je zamisliti da će se za četiri, pet mjeseci u Krupi na Vrbasu igrati Premijer liga BiH. Davno smo prevazišli svoje mjesto, ali to je teret sa kojim se moramo nositi – napominje Ilić.

On je još prije šest mjeseci javnosti prezentovao plan o spašavanju FK Borac, koji bi podrazumijevao da “crveno – plavi” preuzmu status Krupe i bez dugova okrenu novu stranicu istorije kluba.

– Ni danas mi nije jasno zašto plan nije prošao. Ako grad ima mogućnost da pomogne dvoranu “Borik” sa dva miliona maraka, zašto onda plaćanjem troškova grijanja, vode i struje na Gradskom stadionu ne bi olakašali funkcionisanje kluba? Novo rukovodstvo, veterani i prijatelji kluba našli su neki novi put, međutim, mislim da nismo dobili jasnu sliku kako će izgledati Borac za dva mjeseca, pola godine, godinu, a kamoli za četiri godine. Moj plan je bio da Borac u jednom vremenskom intervalu od četiri godine bude jednom šampion i još dva puta izbori Evropu. To je minimum. Sada je ad hok sistem, da se izbori opstanak, pa će se gledati šta i kao dalje. I dalje mislim da je moj plan koji je podrazumijevao izgradnju pomoćnih terena i povezivanje radnog staža svim zaposlenim u klubu bio dobar. U svakom slučaju, novom rukovodstvu želim svu sreću, ali smatram da su problemi i dugovanja kluba na tom nivou da bez bolnih rezova nema nikakve šanse da klub ostane – zaključio je Ilić.

“Narodne novine”