Sloboda iz Novog Grada u nedjelju, 29. decembra dobiće novo rukovodstvo!

Naime toga dana u sali Kulturnog obrazovonog centra u Novom Gradu sa početkom u 17 časova održaće se Vanredna Skupština ovog drugoligaša, na kojoj će se tražiti razrješenje aktuelnog rukovodstva. Naime, 16 članova Skupštine potpisalo je peticiju kojom traže vanrednu sjednicu, a prema Statutu kluba, koji je usklađen sa FSRS i FSBiH, za tako nešto potrebno je trećina delegata. S obzirom da Sloboda u ovom tijelu ima 35 članova, jasno je da je taj dio ispunjen.

Jedan og glavnih zagovornika promjena, ali i kandidat broj 1 za novog predsjednika Mladen Bosančić, ističe da je sve urađeno po Statutu, i da je već sada Slobodi načinjena ogromna šteta.

– Pozivamo sve ljubitelje Slobode, kao i čelnike opštine, da prisustvuju Skupštini, koja će biti javna i transparentna. Starom rukovostvu stavljamo na teret mnogo stvari, prije svega urušavanje stoljetnog ugleda kluba. O sportskim rezultatima nećemo ni pričati, svi znamo kako smo ostali ljetos u ligi, a jesen je bila još katastrofalnija koja je završena na poslednjem mjestu. Račun kluba je blokiran već šest mjeseci, ekipa nije otputovala na utakmicu u Srbac, potom ostavka predsjednika Skupštine Borislava Japundže, samo su neki od razloga sazivanje Skupštine. Vjerujem da možemo krenuti naprijed, bez obzira na sve što je urađeno Slobodi. Novi Grad ovo nije zaslužio. Umjesto da budemo perjanica fudbala Srpske, dotakli smo dno – istakao je Mladen Bosančić.

Po svemu sudeći u Novom Gradu u nedjelju očekuje nas buran dan. Rješava se sudbina Slobode…..