U gradu na Savi poslije prvoligaša Jedinstva i drugoligaša Ilićke 01 najuspješnija ekipa je regionalac Omladinac iz Potočara.
U jesenjoj polusezoni zauzeto je drugo mijesto sa 30 osvojenih bodova koliko ima i lider  Šekovići, ali sa nešto boljom gol razlikom. Zabilježeno  je 9 pobjeda i po 3 remija i poraza uz gol razliku 28:13. Ovim plasmanom su u klubu zadovoljni i na proljeće se najavljuje velika borba i za titulu prvaka i i prelazak u drugoligaško društvo.
– Imamo dobru ekipu koja je konsolidovana i koja je spremna da se na proljeće bori i za titulu prvaka, jer imamo kvalitet za drugu ligu. Neće biti lako jer i Šekovići imaju dobru ekipu, a o prvaku će odlučiti detalji. Ne smijemo podcjeniti i ostale rivale, prije svih Vlasenicu i Rudar 1025 iz Ugljevika koji imaju dugu i bogatu tradiciju. Atmosfera u klubu je dobra, a pripreme će biti dobro sprovedene. Možda angažujemo i neko pojačanje u dogovoru sa stručnim štabom – kaže predsjednik kluba Goran Todić.
Odbrana Omladinca je kapitulirala samo 13 puta i dala je veliki doprinos  osvajanju drugog mjesta. Golman Žiko Šešlić ja bio pravi komandant odbrane, a riječ je o jednom od najboljih u ovoj ligi.
– Svi igrači su dali  doprinos uspjehu i ne treba nikog posebno isticati. Želimo i proljeće nastaviti u istom ritmu i do kraja se boriti za titulu najboljeg. Optimista sam i vjerujem da to možemo i ostvariti što bi bio i najveći uspjeh kluba – kaže golman  Žiko Šešlić.
                                                                             Mijodrag Jakovljević