Škola fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva dobila je veliko priznanje, pošto će 22. i 23. aprila 2017. godine organizovati kvalifikacioni turnir za fudbalere rođene 2007. godine, gdje će pobjednik obezbjediti plasman na Trofej šampiona, koji se igra u Beču, od 16. do 18. juna 2017. godine.

Ovo će biti jedan od 50 kvalifikacionih turnira u svijetu, koji se organizuje, a samo pobjednik ide na ovaj najjači turnir u svijetu za desetogodišnjake. Bajern Minhen, Liverpul, Benfika, Borusija Dortmund, Juventus, Roma, Šalke 04, PSV, Pari Sen Žermen, Rapid, Kopenhagen, samo su neki od učesnika turnira, a velika prilika i za ekipe sa prostora Balkana da budu dio ove priče.

– Uspjeli smo da dobijemo organizaciju kvalifikacionog turnira za prostor Balkana, odnosno države bivše Jugoslavije i sigurno je da je ovo odlična prilika da neka naša ekipa bude učesnik jakog turnira sa velikanima evropskog fudbala. Kvalifikacioni turnir će biti organizovan u sklopu našeg 5. Bulls kupa Pelagićevo 2017, koji se igra 22. i 23. aprila 2017. godine, a pobjednik će dobiti mogućnost nastupa na Trofeju šampiona, uz to imaće plaćene sve troškove: smještaja, prevoza, hrane i kotizacije. Očekujemo veliki broj ekipa i jedan izuzetno kvalitetan turnir za 2007. godište, a prijave primamo do 1. februara 2017. godine, ističe Nikola Šarkanović, predsjednik ŠF BAAP Evrogol iz Pelagićeva, koji dodaje da je već izvjestan nastup ekipa iz: Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Austrije, Mađarske i Rumunije.

Veliko priznanje je to i za lokalnu zajednicu, koja će pružiti svu potrebnu podršku u realizaciji turnira.

– Svakako da će ovo biti najveći sportski događaj u Opštinu Pelagićevo i moramo vrlo ozbiljno pristupiti, te  pomoći organizatoru turnira, kako bi sve proteklo u najboljem redu. Dolazak stranih ekipe, daje poseban akccenat turniru i želja nam je se sve ekipe ugodno osjećaju u našoj sredini i ponesu najljepše uspomene iz Pelagićeva, naglašava Slavko Tešić, predsjednik Skupštine opštine Pelagićevo.