“Muslin će biti kandidat FSRS za selektora BiH”, izjavi Milance od Žeravice, slikajući se sa četiri konobara, od kojih je svaki izgledniji i dominantniji  od žeravičkog pajaca, dugih rukava i klaudijske frizure. Neukost, površnost i fudbalski diletantizam, svakim danom pokazuje osvjedočenog neznalicu i manipulatora, koji vješto skriva da je glasao za komisiju za izbor selektora BiH u sastavu: Bajević, Kajtaz, Osim i Misimović i time eliminisao kako sebe, tako i svaki prijedlog FSRS da se, oko izbora,  išta pita. Šizofreni psihopata, kome šećer odavno muti razum, još uvijek neshvata ono što već svi vide, da on, nije u stanju FSRS obezbjediti poziciju, koja mu objektivno pripada.

Nesrećniku, kojem je maksimum i životni san bio da jedno vrijeme (studiranje) živi u velegradu, Banja Luci, u kojoj je trebao da nauči šta nosi velegrad, vratio se u svoju Žeravicu isfrustriran svjetlima srpske prestonice. Dovesti ili predložiti nekoga za selektora BiH, tipa Muslina, treba imati i znanje i poznanstva i autoritet u fudbalskom svijetu, odnose sa svim važnim ljudima, koji rukovode najvažnijom sporednom stvari na svijetu, a ne kao naš vođa, sa šakom prljavih eura, ručkom na račun i čuvenom rečenicom, njegovog kameleona: “Buraz gledaj samo sebe”. 

Bilo bi sjajno da FSRS ima snage i autoriteta da se izbori za selektora BiH, koga želi, ali to Milence i njegova garnitura niti želi, niti može. U decembru spremaju još jednu feštu da ponovo dodijele priznanja onima koje, poznati banjalučki publicista i novinar, svojim poznanstvom i autoritetom dovede, telefonirajući po stotinu puta u Madrid, Pariz, Barselonu, zašta Kir-janja u liku “uvaženog” advokata, još uvijek nije u stanju da plati telefonski račun. Možda Milence planira da priznanje za razvoj fudbala u Srpskoj, dodijeli i Slavoljubu Muslinu, ali da bi došao u srpsku prestonicu, treba okrenuti broj telefona u romingu, a predsjednik nije u stanju da plati. 

Možda njegovi najbliži saradnici izmisle nekog boljeg iz: Žeravice, Slatine, Broca, jer su fudbal u Srpskoj doveli da je derbi u Žeravici, Jedinstvo – Mladost Donja Slatina, umjesto da se derbiji igraju u: Doboju, Novom Gradu, Trebinju, Brčkom, Modriči.