Košarkaški klub invalida “Vrabas” je domaćin Evrolige košarke u kolicima koja će se održati 9. i 10. marta u sportskoj dvorani “Borik”.

Na turniru učestvuju HANDI SUD BASKET iz Marselja (Francuska), FLINK SSTONES (Austrija), TURK CEEL (Turska), i KS PACTUM SCZORRI KIELCE (Poljska).

Otvaranje je u petak 09. marta sa početkom u 10 časova, a ovu manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Pozdravni govor će uputiti generalni sekretar IWBF gospodin Petr Tucek iz Češke.

Na poziv KKI Vrbasa da budu gosti odazvali su se slavni jugoslovenski košerkaš Zoran Moka Slavnić, a promoteri turnira su trener Igokee Dragan Bajić i kapiten Vuk Radivojević.
Prije početka turnira  kao uvodni  i pozdravni šlagvort Miroslav Janjanin će zajedno sa prvotimkom KKI Vrbas  Biljanom Nedić otpjevati pjesmu “Ovo je moj grad”.

Prva, a ujedno i odlučujuća utakmica počinje u 11.15 u sportskoj dvorani “Borik”, između ekipa “Vrbasa” i Turk Cella..

-Turnir otvaramo mi i TURK CEEL.   Očekujemo dobru i tešku utakmicu jer smo na turniru prije dvije godine od njih ovdje na našem parketu poraženi sa 6 poena razlike. Ovo nam je jedinstvena prilika za revanš koji mi želimo svim srcem. Moja ekipa je spremna za ovo takmičenje, još ako nam i dvorana ne bude prazna mislim da imamo realne izgleda da pobijedimo na turniru koji organizujemo. A to bi za nas bio najveći uspjeh na međunarodnim takmičenjima i otvorio bi nam put za daljna evropska takmičenja – rekao je Marinko Umičević, prredsjednik KKI Vrbasa na jednom od treninga  u sportskoj dvorani Borik, gdje se ekipa priprema za do sada najveći sportski izazov u svon petnaestogodišnjem  stvaranju imidža.

U taboru banjalučana su oko organizacije podijeljeni radni zadaci, a grupa ljudi koja radi na organizaciji turnira već ima iskustva oko ovog vrlo zahtjevnog posla koji iziskuje dobar organizacioni tim i zahtijeva mnogo rada. Potrebno je dočekati i smjestiti ekipe, obezbijediti prevoz od hotela do dvorane, organizovati ishranu za igrače, rukovodstva klubova, sudije,  revizore,  delegata  i brojne goste iz  košarkaške organizacije.

KKI Vrbas je oštampao plakate i pozivnice koje su upućene na mnogo adresa, a iz rukovodstva  najtrofejnijeg kluba u Republici Srpskoj obećavaju da svi koji dođe neće biti razočarani jer će igrači Vrbasa kako oni to kažu „ostaviti srce na terenu“ da pobijede na ovom turniru, a to je svakako valjan razlog sa se dođe u Dvoranu „Borik“.

-Očekujemo da će naši vjerni navijači ispuniti dvoranu i da će svojim navijanjem pomoći da ostavrimo pobjedu na ovom turniru. Mi u svojim zalaganjem i sportskim rezultatima dovodimo brojne ekipe u Banjaluku i Republiku Srpsku, pa sebe smatramo najboljim promoterima i našeg grada i republike. Zaslužujemo da nam se u našen zadatku pridruže i banjalučki ljubitilje sporta i očekujemo vas na našoj fešti – rekao je kapiten KKI Vrbasa Igor Ignjatović ,napominjući da upravo podrška sa tribina može biti tas na vagi koji će prevagnuti u korist domaćina.

Kapitenovom pozivu navijača pridružili su se i Švraka, Ritan, Sikima,  Duvljak, Demirović, Štimac i svi ostali igrači kao i trener Goran Matić  i njegova pomoćnica Milica Gvozdenović.

                                                                                                                Vidosav Đurđević