Cvijan Milošević, nekada veliko ime jugoslovenskog fudbala, vedeta tuzlanske Slobode iz 80-ih godina prošlog vijeka, a danas uspješan meanžer u Belgiji, boravio je u posjeti FK Krupa, gdje se upoznao sa radom ovog premijerligaša, infrastruktorom te radom u Omladinskoj školi.

Impresioniran sam onim što vidim! Krupa je jedan zaista organizovan klub, a ovo što posjeduje spada u red vodećih belgijskih klubova. Sve je pod konac, ništa glomazno, ali sa jasnom vizijom prema onome šta treba popraviti, a šta je na savršenom nivou. Naravno, interesovao me i omladinski pogon, i ovdje zaista ima materijala. Nije isključeno da uskoro sarađujemo mnogo ozbiljnije – poručio je Cvijan Milošević, koji je poslije Slobode, ostavio dubok trag i u nekoliko belgijskih klubova, koji su mu širom otvorili vrata menadžerskog posla.

U društvu sa Miloševićem bio je još jedno menadžersko ime Habibović, poznatiji u svijetu fudbala pod nadimkom “Šaban”, a domaćin im je bio ispred FK Krupa, Mihajlo Bučinski, sportski direktor kluba, te Novak Damjanović, predsjednik FK BSK.

– Upoznali smo Miloševića sa našim kapacitetima, i bili smo i sami prijatno iznenađeni kako je reagovao na sve što je vidio ovdje. Krupa ima prijatelje na svim merdijanima, i ovdje su svi dobrodošli. Sve ono što radimo i gradimo ima jednu jasnu viziju koja bi trebala vrlo brzo dobiti prave obrise pozitivne priče. I dolazak takve legende kao što je Milošević, i da se više ništa ne desi, za nas i našu malu sredinu predstavlja veliku čast – poručio je Bučinski.