Iako se očekivala pobjeda na gostovanju kod “fenjeraša” Radnika, semberski tim je otkinuo bod Borcu, koji je uprkos remiju zadovoljniji napustio bijeljinski Gradski stadion s obzirom da su domaći pogodili stativu u samom finišu.

Tako su izabranici Nemanje Miljanovića nastavili sa prosipanjem bodova u duelu sa ekipama koje su po kvalitetu, bar na papiru, objektivno slabije.

– Nažalost, opet smo morali da jurimo rezultat i na kraju uspjeli smo da dođemo do izjednačenja kada smo igrali sa tri napadača. Rezultat je realan, mada smo imali svoje šanse, ali ne smijemo da zaboravimo da je u trenucima kada smo sve karte bacili u napad, domaćin poslije nekih naših grešaka imao veoma zrele prilike da udvostruči prednost – naglasio je Miljanović.

Za razliku od duela u prošlom kolu protiv Rudar Prijedora strateg Banjalučana nije mogao da računa na nekoliko igrača, kojima se pred utakmicu pridodao i Goran Zakarić.

– On je povrijedio koljeno na posljednjem treningu pred ovu utakmicu. Pored njega zbog povrede nije bilo Marka Jovanovića, od ranije je van stroja Nemanja Vukmanović, a zbog žutih kartona nisu igrali Nikola Dujaković i Milan Vušurović. Nažalost i Dinu Ćorića smo morali ranije da izvedemo sa terena zbog povrede, baš kao i Donalda Molsa. Zbog svega toga šansu su dobili mlađi igrači, koji su s obzirom na svoje iskustvo korektno odradili posao – nastavio je Miljanović.

Iako je Borac pred posljednje kolo jesenjeg dijela na četvrtoj poziciji strateg Banjalučana je naglasio da se ovaj dio sezone može ocijeniti kao zadovoljavajući.

– Ostaje nam još utakmica sa Slobodom na našem terenu i ako je dobijemo, a vjerujem da hoćemo, moramo da budemo zadovoljni, jer ćemo ostati u igri za plasman na međunarodnu scenu. Onda treba sjesti, dobro razmisliti šta dalje i na proljeće učiniti sve da se cilj ispuni. Sigurno je da neće biti nimalo lako, jer je Zrinjski previše odmakao i Tuzla siti je na priličnoj udaljenosti, ali vjerujem da u borbi sa Sarajevom, Širokim Brijegom, Slobodom, pa čak i Veležom možemo stići do treće pozicije i da će proljeće biti uspješnije od jeseni – dodao je Miljanović.

“Glas Srpske”