Profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić”, nekadašnja šampionka Jugoslavije u džudu i trener džudo kluba “Atos” iz Mrkonjić Grada Ružica Kokeza, oboljela je od teške bolesti.

Da bi pomogli u prikupljanju sredstava neophodnih za njeno liječenje, sportski kolektivi iz Mrkonjić Grada organizovali su mainifestaciju “Igrajmo zajedno do pobjede”.

Ružica Kokeza vodi višegodišnju borbu protiv teške bolesti, imala je tri operacije i prošla je veći broj ciklusa hemotarapije. Za dalje liječenje onkolozi predlažu imuno terapiju, lijek iz Rusije.

Na manifestaciji “Igrajmo zajedno do pobjede” okupilo se dvije stotine mladih sportista, s porukom, da su uz svoju profesorku, uvjereni u njenu najvažniju pobjedu.

Manfestaciju “Igrajmo zajedno do pobjede”, organizovao je Kulturno- sportski centar “Petar Kočić”, u saradnji s opštinom.

Za jedan ciklus imuno -terapije iz Rusije potrebno je 35 hiljada evra. U prikupljnje sredstava uključili su se humanitarne organizacije, opština i humani ljudi.

Slobodan Dakić