Moram da se oglasim po pitanju FK Borac kao odbornik Skupštine grada Banja Luka i kao rođeni Banjalučanin, a smatram da moje mišljenje dijeli većina mojih sugrađana.
Smatram da je Borac dotakao dno dna i nažalost postao sramota za svoju istoriju, naš grad i da je došlo krajnje vrijeme da se povuče crta, pogleda u oči i vidi kako dalje.

Rukovodsto se mjenja, dugovi ostaju i stvaraju se novi, a niko nije odgovoran za loše sportske i finansijske poteze. Sve je to dovelo tu gdje jesmo i sada niko neće da se prihvati neophodnih reformi.

Moj prijedlog je da Grad preuzme FK Borac, raspusti Upravni odbor i predsjednika, pozove finansijsku, poresku i kriminalističku policiju. Da Poreska policija prečešlja knige Borca od okončanja rata na ovamo, te da se poimenično uspostavi, kome Borac duguje novac, da li je dokumentacija o zaduženjima validna, gdje i kako je taj novac utrošen. Dobijeni rezultati analize da budu platforma za podnošenje krivičnih prijava i da odgovaraju krivci za ovakvo stanje u nekadašnjem sportskom velikanu.

Da Banjalučani, koji daju svoj novac u klub, znaju gdje su ga dali, uz veću finansijsku transparentnost iznosa plata igrača, trenera i direktora, a ne da mnogi imaju veću platu od predsjednika RS, kao što je to bio slučaj do danas.

Kako je moguće da se svako malo igraju noćne utakmice, a Borac je (pre)dužan u računima za struju, a pripreme obavlja u luksuznoj Opatiji, u isto vrijeme dok grca u dugovima? Kruna na to sve je prodaja mladog Subića za minimalan iznos.
Po mome mišljenje, jedino rješene problema je ulazak policije u Borac i raspuštanje Upravne strukture, a zatim i da Grad preuzme klub, kako bi se napravila kadrovska i finansijska reforma, kao što je to učinjeno u rukometnom klubu Borac.

Uklanjanjem starih dugova, stvoriće se uslovi za nove investitore, a tu je i potreba za izmjenom Zakona o sportu koja obuhvata ulaganje preko javno partnerstva, što nije Božije slovo.

Nije smak svijeta da Borac ode u drugu ligu u jednoj sezoni, ali da je na rubu toga povodom 90 godina postojanja kluba, to je nedopustivo.
Borac treba da bude ono što jeste. Borac je jednako Banja Luka

U svoj ovoj situaciji skidam kapu i imam riječi pohvale za navijače, Vulturese, koji su uvijek bili uz Borac i nadam se da će tako biti i u budućnosti.