Crvena Zvezda je smanjila prednost Partizana u broju igrača koji su rođeni u Gradišci!

Marko Marin, fudbaler koji ima njemački pasoš, ali krajiško srce, rodom je iz Gornjih Podgradaca, mi bi smo dodali čuvenih, po mnogo čemu, pa i fudbalerima….Niti manjeg mjesta, a evo, imali su tu čast da im dvojica sugrađana nose dresove vječitih rivala. Borče Sredojević je bio “crno-bijeli”, a sada Marko Marin “crveno-bijeli”.

-Nikada nisam krio da sam Zvezdaš. U mojim krajevima (Gornji Podgradci), to je dominantan klub. Jednostavno, navijati za Zvezdu nije bilo privilegija, već obaveza! Tako je i meni usađena ljubav prema tom klubu – ističe Marin, koji nam je pokazao i zanimljivu sliku, kada je kao desetogdišnjak u Menhedgladbahu, radio treninge sa čuvenim Dragoslavom Stepanovićem. Još tada se dalo naslutiti da će Marin biti svjetska klasa….

Inače, Gradiška zaista može biti ponosna, jer u “crnom bijelom” dresu ima Gorana Zakarića i Ognjena Ožegovića, a ranije so tu bili već spomenuti Borče Sredojević, Velimir Sombolac i Slobodan Milovanović, dok je Zvezdin grb na prsima nosio Vinko Marinović.