Zdravko Mamić povukao se u totalnu ilegalu! Ali i takav uvijek je u centru pažnje……

Trenutna adresa boravka mu je Međugorje, malo mjesto u Zapadnoj Hercegovini koje se proslavilo zahvaljujući “Gospi”, ali čini se da je “Maminjo” i nju nekako stavio u drugi plan, kako se krije u ovom mjestašcu, a otkako je postao i zvanično hrvatski bjegunac broj 1.

A u tom Međugorju nalaze se i fudbaleri Borca, koji vojuju svoj duel četvrtfinala Kupa BiH sa Širokim Brijegom, preko kojeg se pokušavaju na neki način vratiti u vrh fudbala Bosne i Hercegovine.

A, Mamić je često znao pohvalno pričati o banjalučanima, valjda pod uticajem jugonostalgije, kada je liga bivše države bila jedna od najboljih na starom kontinentu. Često se dovodio u vezu sa Borcem kada su se spominjale privatizacije (kao i Milan Mandarić), ali od svega su ostajali samo uzdasi najzagriženijih navijača, i puni novinarski stupci, dok je Zdravko “drmao” Evropom i višemilionskim Ugovorima.

Do nekih boljih vremena, koja se možda i naziru kada je u pitanju “crveno-plava” boja…..Osmjesima i fotosom za uspomenu to su najavili Zdravko Mamić i Saša Kajkut…..