Ministar porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović, primila je u Banjaluci golmana Fudbalskog kluba Borac iz Kozarske Dubice, Zorana Mijića, koji je u svojoj sportskoj karijeri postao prepoznatljiv po spasavanju ljudskih života.

Tridesetsedmogodišnji Mijić je u tri navrata spasio život sportista fudbalera, a u saobraćajnim nesrećama život je spasio djevojci i mladiću.

Ministarka Davidović čestitala je Zoranu Mijiću za sve njegove podvige i humane gestove i istakla da ovakva herojska djela zaista zaslužuju posebnu pažnju.

Za svoje herojske poduhvate Zoran Mijić je do sada dobio oko 40 priznanja kako od institucija, tako od raznih asocijacija, sportskih saveza i klubova.

“Popularnost” sam uspio čak i naplatiti! Naravno, ne za sebe, već za klub, preko prijatelj, prije svih iz inostranstva, uspjeli smo sakupiti oko 3.000 KM, i kupiti sportsku opremu za moj Borac. I Ministarka je obećala posvetiti posebnu pažnju Borcu, jer svi klubovi pa tako i ovaj s “Đolova” muku muče da prežive, i svaka pomoć dobrodošla je. A, što se tiče mene i mojih poduhavata, najvažnije da su svi živi i zdravi, i da sam u pravo vrijeme bio na pravom mjestu. Sport je i kroz moje primjere pokazao da nekada znači više od života – poručio je Mrmi, kako ga prijatelji od milja zovu.