U Bliskoj prošlosti odnosi između Borca i Krupe bili su dovedeni do usijanja. Očekivala se “tačka pucanja”, koja na sreću nije dočekana, a kako vrijeme odmiče i led između ova dva kluba otapa se. Najbolja potvrda toga jeste nedavna svečanost u restoranu Kanjon, gdje je FK Krupa stavila tačku na fantastičnu godinu. Godinu koju će kolektiv iz Krupe na Vrbasu pamtiti po mnogo čemu, uglavnom lijepom,…

U ugodnom druženju, vremena da proćaskaju našli su i predsjednici Borca i Krupe, Branko Kovačević i Draško Ilić.

Naravno da želimo saradnju. Krupa je sa svojom infrastrukturom, ali i igračkim kvalitetom postavila standarde za koje ćemo se morati dobro pomučiti da ih stignemo ili prestignemo. Želja Borca je da bude lider u regionu, a ruka pomirenja pružena je svima. Nećemo gledati u prošlost, idemo graditi odnose sa svima. Borčevi najbolji rezultati u istoriji dešavali su se upravo, kada su nam uslovno rečeno mali klubovi bili na ruci. To i sada želimo – istakao je Kovačević.

S druge strane Draško Ilić vjeruje da će odnosi dva kolektiva koji će u bliskoj budućnosti podijeliti i premijerligaški megdan biti stalno na uzlaznoj liniji.

Mi smo svjesni da je Borac najveći klub, ne samo Banjaluke već i cijele Republike Srpske, i kao takav da treba da nam bude zvijezda vodilja u mnogo čemu. Vjerujem da novo rukovodstvo ima kapacitet da pokrene neke stvari i Borac vrati u sam vrh BiH fudbala. Kada je u pitanju Krupa, sa naše strane neće imati niti promil mogućnosti da im podmećemo klipove u točkove. Naš dugoročni cilj jeste da budemo drugi klub regije, iza Borca, pa samim time nema potrebe ni da se nadmećemo u bilo čemu. Krupa će ići svojim putem, a Borac svojim, a i ako nam se putevi ukrste, znaćemo stati na loptu i donijeti pravovremenu odluku u interesu oba kluba – poručio je Draško Ilić.

Na potezu i redu čekanja su i ostali klubovi iz regije i Banjaluke. Borac i Krupa su povukli prve poteze dugotrajne saradnje, u interesu sebe, ali i srpskog fudbala. Odavno je jasno da iza naših klubova niko ne stoji, pogotovo ne najviših fudbalskih institucija, pa svaka saradnja između samih klubova je veliki plus, za početak mali korak, ali veliki za klubove,…