Fudbaleri mrkonjićke Slobode zasluženo su pobjedili Dubrave u gostima (1:2). Gosti iz Mrkonjić Grada gotovo cijeli meč su dominirali na terenu, osim možda prvih dvedesetak minuta utakamice.

Bila je to dinamična utakmica, a gosti do pobjede su stigli u drugom poluvremenu golovima Ognjena Soldata i Dragana Domuzina, svojih najboljih strijelaca u dosadašnjem dijelu šampionata. Gol za Dubrave postigao je Sandro Dedić u 35. minutu.

“MRKONJIĆ EKSPRES” PROTUTNJAO DUBRAVAMA!

Mladi strateg Mrkonjićana Darako Maletić, zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe u veoma važnoj utakmici, jer fudbalerima Slobode ovo je bila prva utakmica u proljećenom dijelu šampionata, jer meč 17. kola u Čečavi sa Ukrinom nisu odigrali pošto je terene bio prekriven snijegom.

-Generalno zaslužena pobjeda, jer smo na terenu bili bolja ekipa cijeli meč, osim možda  početnih dvedesetak minut, kada se na terenu nismo baš najbolje snašli. Imali smo dvije, tri prilike pri rezultatu 0:0 da povedemo, koje nismo iskoristili. I onada primimo gol iz ničega i domaći sastav je poveo sa 1:0. U tim ternutcima se malo uvukla nerovoza među igrače, ali nismo gubili glaavu. Na poluvremenu smo se dogovorili da nastavimo da igramo dobro i da će golovi doći. To se i ostvarilo i golovima Ognjena Soldata i Dargana Domuzina obezbjedili smo zasluženu pobjedu. Imali smo još dvije, tri stopostone prilike za ubjediljiviju pobjedu, ali sam zadovoljan. Čestitam svojim igračima, jer su pokazali veliki karakter i iz negativnog rezultata vratili se u utakmicu i pobjedili. Za nas je ovo značajna pobjeda! Uvijek važno na startu prvenstva u prvoj utakmici pobjediti, a kada se to ostvari na gostovanju to je veliki uspjeh – kaže Maletić.

U stručnom štabu Slobode, kažu da su ovu utakmicu veće “adaktirali” i da se okreću novom meču.

– Nemamo vremena za slavlje. Idemo dalje, jer naas iduću nedjelju na „Lukama“,  pred našim navijačima čeka meč sa Poletom iz Broda. Pobjedu u Dubravama moramo ovjeriti i pobjedom protiv Poleta – kaže Maletić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić