Fudblaleri mrkonjićke Slobode na “vrućom” terenu u Tesliću pobjedili su Proleter (0:1). Gol odluke u 89. minutu postigao je najbolji strijelac Mrkonjićana Ognjen Soldat.

Utakmica je bila borbena, dinamaična, korektna i uz dobro suđenje, mada nije baš bilo lako igrati na “džombastom” terenu “Radolinke”. Fudbaleri obje ekipe dali su svoj maksimum da pobjede, a više znanja i sreće imali su gosti. Da je meče završene i nerješeno ne bi bilo nerealano.

Šef stručnog štaba Slobode Darako Maletić, ističe da je najvažnije da se njegova ekipa vratila na pobjedniči kolosjek, nakon remija u Trnu i poraza u Čečavi.

– Čestimam svojoj ekipi na veoma važnoj pobjedi, a domaćem sastavu na dobroj i korektnoj igri. Bila je to teška utakmica za oba sastava po dosta teškom terenu, ali su igrači obje ekipe dali svoj maksimum. U prvom poluvremenu smo dosta dobro stajali na terenu i imali dvije, tri idealne prilike za gol, koje nisu uspijeli realizovati. U drugom poluvremenu možda smo malo lošije izgledali na terenu, ali smo bili opasniji po gol Matovića. I iz jedne akcije u poslednjem minutu golom Ognjena Soldata, uspijeli smo da dobijemo utakmicu i osvojimo tri važna boda. Moram da čestitam svojim momcima na karakteru, istrajnosti i uporonsti do kraja utakmice. Za to smo i nagrađeni golom u posljednjem minutu meča. Utakmica je bila korektna i sudije su svoj posao obavili profesionalno. Ovaj meč već smo zaboravili i okrećemo se novom meču-lokalnom derbiju  u narednu nedjelju na “Lukama” sa Goricom iz Šipova. Naša je  vizija da idemo od utakmice do utakmice i da pokušamo da kao ekipa skupimo što više bodova u šampionatu – kaže Maletić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić