Ističemo, da u okvirima Fudbalskog saveza Republike Srpske, tačnije pred organima i tijelima, kao predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Banja Luka u svojstvu lica ovlaštenog za predstavljanje i zastupanje, istupa gospodin Dejan Travar. stoji u odgovoru predsjednika FS RS Mile Kovačevića upućenom dana 09. 03. 2018. godine pod brojem 88/18, grupi odbornika predvođenoj Nenadom Šibarevićem.

– Ovo je još jedan dokaz da su Načelnik Dragan Banjac i Dejan Travar obmanuli Skupštinu Grada Banja Luka tvrdeći da ja lažem. Sada se vidi da je Dejan Travar  u sukobu interesa jer mu je, kako su tvrdili, bio uslov ostavka na mjesto predsjednika GFS Banja Luka, a lagali su, da je to učinio 06. 07. 2017. godine kada je navodno podnio ostavku. Evo dokaza da sam govorio istinu, a da su Banjac i Travar lagali, ističe Šibarević, pa nastavlja:

– Protiv Dejana Travara je Disciplinska komisija  pokrenula disciplinski postupak, jer je bio u sukobu interesa i prije dolaska na radno mjesto u Grdasku upravu. Nespojivi su ”Sporazumi o finansijskoj saradnji” na osnovu kojih je Travar predsjednik GFS Banja Luka manipulisavo novcem klubova- tvrdi Šibarević.

Da su tačne informacije da tokom  Travareva rukovođenja u GFS Banja Luka ništa nije štimalo potvrđuje i dopis FS RS, iz koga se jasno da je jedini i isključivi krivac za takvo stanje Dejan Travar- izričit je Šibarević, koji je ranije za naš Portal iznio niz dokaza, a koje možete pogledati na ovom linkuhttps://pravdabl.com//dejan-travar-u-sukobu-interesa-dijeli-budzet-sakom-kapom/

– Ugrožena je osnovna djelatnost GFS Banja Luka jer Travar vodi računa samo o ličnim interesima, u prvom redu o novčanim transankcijama koje lično obavlja sa računa budžeta, preko računa GFS na račune klubova ili privatnih lica gdje su blokirani računi klubova. Iz tih motiva i ”Sporazumi o finansijskoj saradnji” koje je radi transancija zaključivao lično Travar. Njega je interesovao samo lični protivpravni interes zato i danas drži na radnom mjestu sekretara osamdesetogodišnjaka, briga ga za mlade nezaposlene, što GFS Banja Luka bez zaposlenog ne može obavljati ulogu registracionog saveza. Sve ovo ne izmišljam ja, niti bilo ko drugi, jasan su dokaz zvanična dokumenta-  završio je Nenad Šibarević.