Drugi podpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Milorad Lale je na konferenciji za štampu održanoj po okončanju sjednice Izvršnog odbora u Banja Luci istakao da je razočaran ponašanjem generalnog sekretara Gorana Ćejića.

Iako pozvani Ćejić kao ni Kovačević se nisu odazvali pozivu za sjednicu ovog tijela. Članove i drugog podpredsjednika Laleta je posebno iznenadilo neodgovorno ponašanje Gorana Ćejića profesionalno zaposlenog na mjestu generalnog sekretara FS RS.

– Ćejiću smo izborom na radno mjesto generalnog sekretara dali da bude prvi operativac i profesionalac FS RS, a on je danas pokazao da nije sposoban da razumije da mu je profesionalna obaveza posluživanje tijela i organa FS RS, naročito IO FS RS. Ćejić je danas pokazao i dokazao da je neodgovoran i neprofesionalan prema radnim obavezama – rekao je za naš portal Milorad O Lale, pa nastavio u jednom dahu:

– Najviši organ upravljanja i organizovanja FS RS je prema članu 20 Statuta Skupština, što znači i njeni izvršni organi, u prvom redu Izvršni odbor koji je i danas izvršavao obaveze utvrđene Statutom i pravnim aktima nadležnih državnih organa čije smo naloge obavezni svi izvršavati, što znači poštovati i sprovoditi zakone  što je u prvom redu obaveza generalnog sekretara Gorana Ćejića. On je dezinformisao fudbalsku javnost kako su prekinute sve aktivnosti pa i tekuća dvoranska  fudbalska takmičenja za što nema ni osnova ni potrebe.  Ćejić se danas, a i od ranije, zajedno sa Kovačevićem predstavljao kao žrtva. Na prošlom zasjedanju Izvršnog odbora donijeli smo odluke za koje su Ćejić i Kovačević naglasili da su važne, pokazali smo da je jedino nama koji predstavljamo većinu u IO FS RS, stalo do fudbala i fudbalskog sporta. Ćejić je, po okončanju ove sjednice, plasiranjem neistinitih informacija na sajtu FS RS, dezinformisao i obmanuo javnost  samovoljno sačinjenim sadržajem, u kome je naveo, da su normalizovani odnosi u FS RS. Ćejićev pokušaj da na ovaj način prikaže kako su organi zakonodavne i izvršne vlasti FS RS odustali od vanrednog zasjedanja na kome bi se rasporavljalo i odlučivalo o razrješenju Mile Kovačevića, je bio gruba i kažnjiva zloupotreba funkcije generalnog sekretara. Ćejić je po mom mišljenju, današnjim odnosom prema profesionalnim radnim obavezama definitivno potvrdio da nije dorastao zahtjevnoj funkciji generalnog sekretara FS RS i tome se mora stati na kraj – odlučan je podpredsjednik Milorad O. Lale.