Sedmo dijete na svijet je donela presrećna 40-godišnja Slađana Milanković, iz prnjavorskog sela Palačkovci!

U prnjavorskom porodilištu, uz dodjelu prigodnih poklona, posjetili su ih i čelni ljudi opštine, načelnik Darko Tomaš i predsjednik SO Željko Simić.

– Zvaće se Brane –kaže uz osmjeh ponosna majka.

U njihovom toplinom i ljubavlju ispunjenom domu s nestrpljenjem iščekuju ih još šestoro djece, po troje braće i sestara.

– Uz supruga Sretka (32), raširenih ruku čekaju nas Dajana, Miloš, Bojan, Snježana, Milijana i Nikolina. Najstarijoj Dajani je 20 godina. Biće prava jagma u čijim rukama će se Brane naći i najviše zadržati – kaže Slađana.

Prije deset godinaSlađana je imala je nesreću da sa troje djece ostane bez supruga koji je iznenada preminuo u 35. godini. Sreća joj se, ipak, osmjehnula kada je srela Sretka Savkovića, koji, baš kao i ona, voli decu.

Novorođeni Brane je njihovo četvrto djete. Ova devetočlana porodica, u vlastitom domu, sada je jedna od najbrojnijih na prnjavorskom području. Nevolja je što novac za volanom kamiona jedino namiče glava porodice Sretko. Nadaju se da će se neko širokog srca naći da im pomogne bar uposlenjem nekog od odrasle djece, ili na bilo koji drugi način.

Podrška

– Opština Prnjavor već godinama sa po 500 maraka stimuliše bračne parove koji se odluče za treće i svako naredno dijete. Sve u cilju svjetlije njihove budućnosti, naše opštine i Srpske. Ovo su, uz još dvije prisutne porodilje, prelijep primjer i prelijepa slika iz prnjavorskog porodilišta, koji na najbolji način opravdavaju našu odlučnu višegodišnju borbu za njegov opstanak – rekao je načelnik Tomaš.

“Večernje novosti”