Ispadanje od B36 Toršavn sa Farskih ostrva u 1. pretkolu Konferencijske lige, kao i remi na startu nove sezone m:tel Premijer lige BiH sa novajlijom Slogom Meridian, bili su kap koja je prelila čašu, pa je dosadašnji trener Borca, Nenad Lalatović podnio ostavku.

Ovo je za mene takav šamar, nikad nisam dao otkaz u 12 godina. Ispao sam od poluamatera, danas je trebalo da bude 4:0. Došao sam za iste pare kao u Kragujevcu, nisam došao zbog para, želio sam trofej. Mora nešto da se mijenja, šta ja imam da pričam… Ovo je moralni čin zbog navijača i podnosim ostavku zbog navijača i divnih ljudi koji vode klub. To je moralni čin, imao sam ogromnu želju, ima tu još nekih stvari, ali nije bitno, razočaran sam. Najbolje je da Nenad ode, ispao sam iz Evrope, kada je već svima smetnja, istakao je Nanad Lalatović, sada već bivši trener Borca na konferenciji za medije nakon utakmice u Modriči.

Da je kriza u banjalučkom klubu više je nego vidljiva i da Lalatović nije složio sve kockice, kako se očekivalo, nije ništa novo. Lalatović je u Banja Luku stigao 10. juna i obećani su trofeji, ali eto poslije nešto više od mjesec dana, ostala je upražnjena vruća klupa.

Tokom meča u Modriči, navijači su porukama poslali jasne poruke igračima, treneru i upravi kluba.

Iz kluba se oglasio Bogoljub Zeljković, potpredsjednik Borca i najavio da će se sutra oglasiti po ovom pitanju.