Kup se vratio u Laktaše, a fudbalski gazduje prvoligaš!

U finalu Kupa Grada Laktaši su očekivano i ubjedljivo savladali trnsku Slogu (8:1) i tako sezonu okončali na najbolji način, trofejom, kojeg dugo nije bilo, ali najavažnije da se vratio.

Kapitenu domaće ekipe Draganu Tadiću veliki pehar uručio je predsjednik GFS Laktaši Igor Radeljić, koji je imao razloga da bude i te kako zadovoljan uspješnom organizacijom Kupa, ali i činjenicom da je njegov tim slavio, jer on obavlja i funkciju direktora u prvoligašu Srpske.

Poraženi tim u finalu trnska Sloga dobila je medalje i novčanu nagradu od 1.000 KM, dok je pobjedniku Kupa sastavu Laktaša pripalo 2.000 KM, te veliki prelazni pehar najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju.

Na tribinama u lijepom ambijentu našlo se i oko 500 ljubitelja fudbala, što je svakako opravdalo činjenicu da ovo takmičenje ima perspektivu, ali i tradiciju da nastavi egzistirati. Na tribinama je bio i gradonačelnik Laktaša Milovan Bojić, koji je sa gradskom administracijom svesrdno podržao ovo takmičenje.

U 13. minutu rezanatnim udarcem po zemlji sa vrha šesnaesterca Vuk Tešić pogodio je desni donji ugao za 1:0. Samo četiri minuta kasnije pitanje pobjednika bilo je riješeno, brz kontranapad domaće ekipe realizovao je Petrović za 2:0.

Odmah na startu drugog dijela igre Milojević je dobro prošao po lijevoj strani, uputio dobru loptu za Škorića koji sa 10-ak metara matira Delića za 3:0. U 50. minutu Milan Šikanjić koristi veliku grešku Delića, i lobuje ga majstorski za 4:0.

U 52. minutu Sloga dolazi do gola. Gaćeša je izveo skraćeni korner, a Šikanjić pomalo nespretno glavom prebacio svog čuvara mreže, za 4:1. U 54. minutu još jednu lijepu akciju prvoligaša golom kruniše Sergej Dojčinović, a asistencijom Branko Keleman.

Tri minuta kasnije već je bilo 6:1, a u strijelce se upisao i Nikola Turanjanin. Isti igrač koristi veliki pritisak na posljednju liniju Sloge i u 72. minutu postiže svoj drugi gol za 7:1. Tačku na “i” stavio je het-trikom Nikola Turanjanin, prelijepim golom, uhvativši “balon” volejom pocijepavši mrežu Sloge za konačnih 8:1.

LAKTAŠI – SLOGA TRN 8:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Tešić (14), 2:0 Petrović (17) 3:0 Škorić (46), 4:0 Šikanjić (50), 4:1 Šikanjić (52, autogol), 5:1 Dojčinović (64), 6:1 Turanjanin (67), 7:1 Turanjanin (72) 8:1 Turanjanin (83). Stadion: Gradski. Gledalaca: 500. Sudija: Igor Grbić. Pomoćnici: Davor Miljić i Dušan Ostojić. Delegat: Mirko Trninić. Žuti kartoni: Ivinjo, Oliveira (Sloga Trn).

Laktaši: Tadić, Milić, Šikanjić (od 70. Džajić), Škorić (od 60. Ćebić), Milojević (od 60. Keleman), Trivić, Petrović (od 60. Bosančić), Turanjanin, Babić, Tešić (od 72. Bobić), Dojčinović.

Sloga Trn: Delić, Grozdanić, Javorac, Ivinjo (od 69. Batić), Trivan (od 69. Jojić), Oliveira, Jokanović (od 46. Miljević), Ivić, Gaćeša (od 69. Milinović), Mikić, Đukanović.