Šamčanin Dragan Susaković vatreni je navijač Crvene zvezde iz Beograda i dio velike armije crveno-bijelih navijača iz Republike Srpske, koja je jedna od najvjernijih grupa.Ljubav prema svom klubu je uvijek prevelika, ali je svako na svoj način iskazuje. Tako je Dragan, odlučio da, kao vjerni navijač to pokaže na posebno originalan način.
Naime, svoj porodični dom u Šamcu je obojio u crveno-bijele boje.

 

– Po profesiji sam moler i prije pet godine došao sam na ideju da svoju kuću obojim u crveno-bijele boje, jer sam veliki zvjezdaš. Pored najdražih boja, tu je i Zvezdin grb, fudbalske lopte, kopačke i neizbježni pehar osvajača Kupa evropskih šampiona. Nije bilo lako uraditi sve ovo, trebalo je da se dobro namučim, radio sam oko mjesec dana, uspjevši da sve planirano završim. I nisam se pokajao. Ambijent je prelijep – ističe Dragan Susaković iz Šamca.

 

Kaže da su mi neki prijatelji sugerisali da to ne radi, zbog “partizanovaca”.

 

– Bilo je nekih primjedbi, kao šta će ti to, kako će reagovati “partizanovci” i tome slično. Međutim, nije bilo nikakvih problema, jer svako navija za svoje. Pored porodice, Crvena zvezda mi je najvažnija. Svi u mom kraju znaju koliko volim Crvenu zvezdu i sada sam ispunio svoju želju, tako mi je sada srce na mjestu – naglašava Dragan.

 

Dragan danas rijetko odlazi na utakmice nekadašnjeg evropskog i svjetskog šampiona.

Kuca Susakovica u Samcu

 

– Prije rata bio sa gotovo redovan na “Marakani”, ali i na putu ka osvajanja Kupa evropskih šampiona. To su bili nezaboravni dani. Međutim, sada mi se mnogo toga zgadilo i ne idem više toliko često na utakmice. Mnoge stvari nisu više kao što su nekada bile, ali nadam se da će opet sve biti dobro. Vjerujem da se  klub može vratiti na stare staze slave i da Crvena zvezda ponovo bude poštovana ne samo u bivšoj Jugoslaviji, nego i na međunarodnoj sceni – naglašava Dragan Susaković, vatreni navijač crveno-bijelih iz Šamca.

 

Draganova želja je da sin Igor jednog dana zaigra u crveno-bijelom dresu.

 

– Ja sam svojevremeno igrao amaterski fudbal i nisam se tome posvetio. Moj sin Igor je u odličnoj formi i, kako svi fudbalski stručnjaci ističu, ima odličan potencijal. Trenutno je u prvoligašu, Tekstilcu iz Dervente. Moja je velika želja da Igor jednoga dana zaigra u dresu Crvene zvezde. Vrijedan je, dobro radi, pa možda se moja želja i ostvari, završava Dragan Susaković, vatreni “Delija” iz Šamca.

Kuca Dragana Susakovica u Samcu

 

Prošlogodišnje majske poplave nisu poštedjele ni ovu kuću, ali ljubav prema klubu, crveno-bijele boje, opet je vratila stari sjaj.