Fudbalski klub Krupa svakog dana poprima manire velikog kluba, ako to nije pretendiciozno reći da je već i sada!
Ulaganje u infrastrukturu popraćeni sjajnim rezultatima ,a prije svega svakodnevnim u ljudske resurse u kojem je kolektiv uvijek ispred pojedinca, vraćaju se višestruko. Na pripremama u Novom Sadu viđeno je mnogo lijepih stvari, a ono najvažnije Krupa je na terenu, a još važnije i van njega, ostavljala utisak kluba koji svakog časa zna šta radi, i s kojim razlogom!
Kao šlag na tortu došao je i poslednji dan, kada je ekspedicija pomalo izmorena treninzima i utakmicama sa jakim rivalima krenula za Banjaluka, a prije toga trebalo je odraditi još jedan poslić,…i to ne bilo kakakv. FK Krupa bila je gost FS Srbija u velelepnom sportskom centru u Staroj Pazovi. Sve je bilo kao iz bajke, od dočeka, do ulaska u službene prostorije svih selekcija “orlova”, gdje je pedantni domaćin čak obilježio i svlačionicu u kojoj će fudbaleri Krupe spremati se za dvoboj sa Omladincem iz obližnjih Starih Banovaca. Dolazak na terene zaustavlja dah, pogotovo na onaj koji nosi naziv po legendarnom kapitenu trikolora “Platini”, a Krupa djeli megdan na terenu sa vještačkom podlogom, jedinim u kompleksu.
Iako košava duva i ledi krv u žilama, pa se ugodnih 5-6 stepeni pretvara u optičku varku kao da je debelo ispod nule, teren se popunjava znatiželjnim gostima, koji su došli da vide “čudo iz Krupe”. A, na terenu, simfonija, završava 0:4, ali više od rezultata publiku interesuje “ko su ovi iz Bosne”. Prolazi šapat: Igraju Drugu ligu, ali po svemu sudeći od ljeta su u Premijer ligi”! Kraj utakmice i sudijska trojka iz Novog Sada čestita svima iz Krupe na fer i viteškom ponašanju, uz konstataciju da odavno nisu sudili disciplinovanijoj ekipi. Odlazak u svlačionice, i druženje se nastavlja u kompleksu. Ručak i naravno glavna tema fudbal. Ljubazni domaćini kažu da je Krupa prvi sportski kolektiv koji su zvanično ugostili iz Republike Srpske! A, nemaju ništa protiv da ih bude još, ali niko se nenudi! Pitaju za najmlađe uzraste, za dječake rođene 2000. godine i mlađe, kažu “ako imate kojeg klinca samo ga pošaljite, ovaj kompleks i jeste napravljen da brusimo talente, s ove i s one strane Drine”. Vrijeme brzo leti u društvu sa prijateljima, a treba krenuti. Srdačan stisak ruke i obećanje da ste doborodošli u Staru Pazovu, jer ovo je i vaš dom. Fotografija za uspomenu uz želju da se opet dođe,…
Tako to rade u Krupi, zato i jesu već sada veliki, ma koliko neki mislili drugačije. I oni ‘e ovog proljeća biti apsolutni hit u šampionatu RS,  i kada budu gubili, a toga će biti i te kako malo, jer oni znaju šta žele. Imaju viziju šta uraditi danas, sutra, na ljeto, i za 4 godine,…

U slučaju kolektiva iz Krupa na Vrbasu i FS Srbija važi onaj čuveni stih iz pjesme Bijelog dugmeta, “Ima neka tajna veza”,….