Fudbalski klub Krupa se ne šali! Na svim poljima rade ozbiljno, a kao rezultati tog rada stižu brojne pohvale i riječi hvale sa svih nivoa. Pripreme u Novom Sadu pored takmičarskog pogona imale su i onaj drugi dio, a to je traženje donatora koji će pomoći prvoligašu iz Krupe na Vrbasu da uskoro bude važan fudbalski faktor na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. I pronađen je!

Riječ je jednom od najuticajnih ljudi u Srbiji, čije bogatstvo u nekratninama se mjeri na nekoliko stotina miliona evra. Dragoslav Vuković, vlasnik je Fabrike ulja “Vispak”, kao i Fabrike akomulatora “Black horse, ali iznad svega voli sport. Bivši je višestruki reprezentativac Jugoslavije u atletici (trčao 5.000 metara), a rodom je iz naših krajeva. Iz kanjona Tijesno, selo Rekavica.

Kako ne bi pomogao svojima. I do sada sam bio na usluzi ljudima iz Krupe, ali sad vidim da je to i više nego ozbiljna priča. Ulaskom u Premijer ligu, od mene imaće mjesečno 10.000 evra. Moramo osvijetlati obraz, pogotovo svojim zemljacima – poručio je Dragoslav Vuković.

S druge strane Dragomir Ilić ističe da je on i ranije pomago FK Krupa.

Vuk je iz naših krajeva. Saradnja je tek otvorena, vjerujem da će tu biti prostora za mnogo toga, ali svakako najvažnija je fudbalska priča. I pored ogromnog bogastva, i poslova koji zovu na sve strane, on j stigao da se upozna sa svim našim prvotimcima, da odgleda naše pripremne utakmice i da nam bude na usluzi gotovo svakodnevno. Nema dalje, moramo onda ući u elitu BiH- poručio je “alfa i omega” FK Krupa, Dragomir Ilić.

Možda za nekoga cifra od 120.000 evra i ne zvuči primamljivo, ali kada od jednog čovjeka dobijete onoliko, pa i malo više od onoga što cijela Banjaluka daje Borcu, vidite šta znači donacija Dragoslava Vukovića.

Kamo sreće da ih je više takvih, ali za sada samo je jedan “Vuk”,…