Ekspedicija OFK Sport Team imala je i više nego uspješan vikend u Beogradu!

Tri selekcije banjalučana (kadeti, pioniri i pretpioniri) bili su gosti Čukaričog, gdje su u nedjelju odigrali tri utakmice. Dan prije toga bio je rezervisan za “večiti derbi”. Preko 60 klinaca iz Banjaluke u prepoznatljivim plavim trenerkama našlo se na stadionu “Partizana”, gdje u prisustvovali 150. jubilarnom derbiju između Crvene Zvezde i Partizana. Podijeljeni u dva tabora, ovaj put više su se radovali navijači “crveno – bijelih”, a partizanovci su odmah tražili revanš na “Marakani”. Poslije meča ekspedicija OFK Sport Team bila je smještena u Hotel “Prestiž” koji je rezerevisao domaćin FK Čukarički, koji je prije šest mjeseci potpisao poslovno-tehničku saradnju sa najuspiješnjom fudbalskom pričom  omladinskog fudbala iz Republike Srpske. Nedjelja ujutro je bila rezervisana za utakmice, gdje domaćin nije imao milosti, ali nisu se dali ni Krajišnici! U kadetskoj selekciji čak su i slavili (2:1), dok su porazi doživljeni u konkurenciji pionira (0:3) i pretpionira (1:3).

–   Centralni događaj dana bio je meč kadeta, koji su gledali skauti iz nekoliko evropskih država. Bili smo sjajni, i pokazali smo da ova generacija spada u sam vrh u cijeloj regiji. Pioniri su također bili odlični. Igrali su dva puta po 45 minuta, a prvi gol su primili u trećem minutu sudijske  nadoknade prvog dijela igre! Pretpioniri su čak i poveli, pa su primili dva pogotka iz slobodnih udaraca, gdje golmani svojom visinom nisu mogli bolje intervenisati. Sve u svemu, bila su ovo uspješna izdanja, pogotovo ako se zna da je Čukarički u svojim redovima imao igrače od Niša do Subtice, koji su bili na probi u ovom kolektivu koji prijeti da uskoro preuzme primat u sprskom fudbalu – raportirao je utiske iz Beograda Radomir Popović, direktor OFK Sport Team.

Revanš gostima s Banovog Brada može uslijediti već sledeći vikend u Banjaluci, kada je OFK Sport Team domaćin prestižnog turnira u konkurenciji pionira (2001. i mlađi), gdje pored tima iz Beograda učestvuju Vojvodina, Dinamo Vinkovci, FA “Savo Milošević”, Krpan&Babić iz Osijeka, Ponorac (Rijeka), ŠF Bambi Tuzla.

Da, turnir je zaista veoma privlačan. Dobili smo potvrdu da će 4. i 5. marta na “Predgrađu” biti i gospodin Đuričić, zamjenik direkotra omaldinskih reprezentacija Srbije, pa Ješić, selektor pionira Srbije,a jedan od dva dana očekujemo i Savu Miloševića. naravno, u prvom planu će biti oni koji će se naći na terenu, a mi ćemo se kao i uvijek truditi da budemo dobri domaćini, sve dok ne izađemo na teren – poručio je Radomir Popović.