Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nedavno je izdao saopštenje da se od strane pojedinih interesnih grupa koje pokušavaju lažima i neistinim tvrdnjama obezvrijediti njegov rad i tako nauditi njemu, fudbalskim savezima koje predstavlja i fudbalu na ovim prostorima, putem određenih portala protiv njega vodi medijska hajka, koja za posljedice ima i prijetnje po život prema njemu i njegovoj porodici.

Veliku podršku Zeljkoviću je dao Miroslav Kršić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Doboj i FK Sloga Meridian..

Protiv gospodina Vice Zeljkovića, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, traje očigledno pripremljena medijska hajka od onih kojima ne odgovaraju odlični rezultati koje gospodin Zeljković ostvaruje, kako na čelu Fudbalskog saveza Republike Srpske, tako i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ova hajka u kontinuitetu traje već duži vremenski period. Što je najgore za posljedicu ima ozbiljne prijetnje po život, upućene gospodinu Zeljkoviću i njegovoj porodici. Poslednjih nekoliko dana, ove negativne aktivnosti prema predsjedniku saveza su pojačane, a smatram da je to ujedno i hajka na institucije koje on predstavlja, posebno na Fudbalski savez Republike Srpske.

Očigledno postoje oni kojima ne odgovaraju veliki rezultati u radu predsjednika Vice Zeljkovića i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.
U 30.godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, tek po dolasku gospodina Zeljkovića na mjesto predsjednika, počelo se ulagati u infrastrukturu i stvaranje ambijenta neophodnog za fudbal na visokom nivou.
Od infrastrukturnih projekata bih izdvojio izgradnju fudbalskih terena sa vještačkim podlogom u Republici Srpskoj i hibridnom podlogom za premijerligaše. Pokretanje i realizacija ovako velikih projekata počela je zahvaljujući Vici Zeljkoviću. Do njegovog dolaska, niko nije ni pomišljao da se upusti u ovako velike stvari za fudbal na ovim prostorima.
Osim izgradnje infrastrukture, postoji niz pogodnosti koje klubovi ostvaruju, ponovo zahvaljujući predsjedniku Zeljkoviću i Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske u ovom sazivu.
Tako je klubovima obezbijeđena pomoć za plaćanje 50% troškova kotizacije i službenih lica, što su veoma velika sredstva. Ovi što napadaju, nisu ni svjesni koliko je to mnogo novca na godišnjem nivou. Kao i za velike infrastrukturne projekte, prije gospodina Zeljkovića niko nije ni imao takvu ideju, a kamoli da je realizuje kao što to on čini.

Takođe, mnogim klubovima se pomoglo u nabavci sportske opreme, lopti i još mnogo, mnogo toga…da ne nabrajam dalje.
Zbog svega navedenog, Područni fudbalski savez Doboj, zajedno sa mnom koji obnašam funkciju predsjednika ovog područnog saveza, osuđuje sve negativne aktivnosti koje se provode protiv gospodina Zeljkovića i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Posebno osuđujemo konstruisanu medijsku hajku koja za posljedicu ima prijetnje po život gospodina Zeljkovića i njegove porodice, a predsjedniku našeg saveza, gospodinu Zeljkoviću, dajemo svu moguću podršku u rješavanju ovih problema i realizaciji projekata koji će još više unaprijediti fudbal Republike Srpske.