Krnja Izborna Skupština FSRS završena je tek iz trećeg pokušaja! Nakon jučerašnjeg prekida kada je grupa delegata koja podržava Petra Jelića napustila sjednicu.

Tada nije bilo kvoruma za donošenje odluka, ali po Statutu za nastavak je dovoljno bilo polovična većina (28) a Mile Kovačević ih je sakupio 31.

Krnja Skupština je očekivano jednoglasno usvojila prijedloge za Izvršni odbor FSBiH.

Draško Ilić i Zlatko Spasojević predloženi su ispred PFS Banjaluka i PFS Doboj, a Milorad Sofrenić i Slobodan Đorđić ispred PFS Bijeljina. Mile Kovačević predložen je ispred PFS Gradiška, ali on po Statutu kao predsjednik FSRS ima zagarantovano mjesto, pa su  zamjenski kandidati Milan Bjelajac i Dragiša Savić. Iz PFS Trebinje i PFS Prijedor predloženi su Žarko Laketa i Dragan Kulina, odnosno Ranko Vučković i Mladen Jelača.

Podsjećamo da je na jučerašnjoj Skupštini generalnom sekretaru FSRS Rodoljubu Petkoviću predat zahtjev sa potisima 22 delegata za sazivanje vanredne Skupštine, sa jednom tačkom dnevnog reda, opozivom predsjednika Mile Kovačevića. Po Statutu za takav prijedlog dovoljan je potis jedne trećine od ukupnog broja delegata (19), a sjednica mora da se održi najkasnije mjesec dana po prijemu.

Isto tako, iz kancelarije FSBiH stigao je odgovor da se svi prijedlozi FSRS za FSBiH stavljaju “na led”, dok se ne održi nova Skupština, što znači da su prijedlozi koji su upućeni iz Banjaluke za sada samo prijedlozi,…