Šampion drugoligaškog “istoka” Sloga 2 iz Gornjeg Crnjelova nije dobio licencu za nastup u Prvoj ligi RS, a prvi čovjek kluba Zlatko Krbanjević poslao je poruku svim igračima, da daje ostavku na mjesto predsjednika kluba. Prve procjene govore da će klub biti ugašen, što će definitivno uvrstiti Slogu 2 u listu ugašenih klubova u FSRS. Na žalost, poslije plasmana u prvoligašku konkurenciju.

Pismo Zlatka Krbanjevića, prenosimo u cjelini:

Dobio sam pismenu odbijenicu za nastupanje u Prvoj ligi. Da vam pravo kažem ja sam to već i očekivao. Očekivao sam da neće biti možda pozitivna odluka, ali sam se nadao da će biti rješavanja tokom prvenstva, tokom početka, priprema. Međutim, ispostavilo se da Fudbalski savez i predsjedništvo visoke kuće apsolutno ne želi da mi tu nastupamo. Da li ima tu političkih ili nepolitičkih razloga, sopstvenih, možda čak i privatnih razloga jer neki ljudi ne mogu da shvatre koji sam ja interes u svemu ovome imao i ne podržavaju to jer su njihovi interesi ugroženi kroz moje socijalno i solidarno ponašanje ka zajednici, sportistima, ka sportu i fudbalu i svim tim dešavanjima što smo mi zadnjih osam do deset godina odradili. To njima ne ide u prilog, jer ne mogu oni da varaju i da rade svoje manifetluke. Postojala je mogućnost da se igra druga liga i poznavajući me, znate da ja ne razmišljam apsolutno da budem nečiji potrčko ili tepih o kojeg će se noge brisati. Pada mi ovo teškog srca. Bio sam ja i na proslavi u nekoj negativnoj demagogiji i pretpostavljao sam da će se ovo sve odigrati što se odigrava.

Moja odluka i ne znam da li će odluka potpredsjednika i nadam se odluka ostalih u klubu oko mene je da damo jednoglasno ostavku i da apsolutno prestanemo sa fudbalom i sa bilo kakvim razmišljanjima da nastavljamo prvenstvo u drugoj ligi. Stvarno mi je ova odluka teška, obaviću razgovore sa vama još neke razgovore, ja sam i sljedeće sedmice tu. Želim vam svima uspjeh, ali ja sada dajem ostavku. Sve što postoji obaveza prema igračima ništa se ne brinite to će biti ispoštovano, kao što je uvijek i bilo ispoštovano. Puno mi je žao, mislio sam da razmislim do sutra, ali nemam više snage za to i želim da me i vi razumijete. Razmislite, tražite klubove, gdje god mogu ja pomoći, dati preporuku, tu sam uz vas, naglašava Krbanjević.