Povratnik u redove Borca Goran Zakarić, kao i njegovi saigrači, sa nestrpljenjem čeka 7. jul kada će Borac započeti evropsku odiseju za sezonu 2022/23.

Banjalučani su treću godinu izborili plasman na međunarodnu scenu, a iskusni krilni napadač smatra da bi se ove godine mogao napraviti i iskorak naprijed. Protivnik Banjalučana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije biće B36 Toršavn sa Farskih ostrva, a ako ih eliminišu “crveno-plavi” će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Tre Fiori (San Marino) – Fola Eš (Luksemburg).

– Do prve utakmice ostalo je još 14 dana i imamo sasvim dovoljno vremena da se još bolje pripremimo. Sigurno je da imamo velike šanse protiv Farana, ali je fudbal posljednjih godina pokazao da se više niko ne smije potcjenjivati, pogotovo u evropskim takmičenjima gdje se često dešavaju iznenađenja – naglasio je Zakarić.

Prva utakmica protiv B36 Toršavna igra se 7. jula u 18 časova na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči.

– Sigurno bi nam bilo puno lakše da rivala dočekujemo na Gradskom stadionu, ali vjerujem da će i u Modriči stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da ćemo uz podršku navijača uspjeti da ostvarimo prednost pred revanš. Međutim, još jednom podvlačim, da nema mjesta opuštanju iako nam pred ovaj dvomeč mnogi daju ulogu favorita. Slična će situacija biti i u drugom kolu, jer su i Tre Fiori i Fola Eš prepreke koje se mogu preskočiti, ali o njima ćemo pričati tek kada odigramo dvomeč sa Faranima – nastavio je Zakarić.

Osvrnuo se i na narednu sezonu u Premijer ligi.

– Sigurno je da će to biti jedno od interesantnijih prvenstva proteklih godina. Dosta novih igrača će zaigrati, klubovi su se prilično pojačali i očekujem veoma zanimljive i neizvjesne utakmice. Nadam se da ćemo se kao ekipa dobro snaći i da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve – rekao je Zakarić.

Kao i većina novih igrača morao je da prođe pjevačku inauguraciju, a za to je izabrao pjesmu “Kraljica trotoara”.

– Nju sam pjevao i kada sam došao u Partizan i nadam se da sam se dobro snašao. Sa mnom je zapjevao i trener Nenad Lalatović, koji će sa svojim saradnicima sigurno biti veliko osvježenje ne samo za Borac i Banjaluku, već i za fudbal Republike Srpske i BiH – dodao je Zakarić.

“Glas Srpske”