Vruće ljeto nas čeka. I po temperaturi, ali i po fudbalskim aferama. U FSRS ništa ne može da prođe lako, naprotiv. Nakon medijskog oglašavanja prvog čovjeka Sloge 2, novog prvoligaša, Zlatka Krbanjevića, gdje je optužio za nedobijanje licence za nastup u Prvoj ligi RS, organe FSRS, danas je uslijedio brzi odgovor fudbalske kuće Srpske. Odgovor prenosimo u cjelini:

Povodom nekorektnih i neargumentovanih izjava gospodina Zlatka Krbanjevića, prvog čovjeka OFK Sloga-2 (Gornje Crnjelovo) u kojima je odgovornost za nedobijanje licence u prvostepenom postuku primjene vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske prebacio na Fudbalski savez Republike Srpske i Odjeljenje za licenciranje, obavještavamo javnost o sljedećem:

OFK Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova, kao prvoplasirani klub Druge lige Republike Srpske – grupa istok u sezoni 2021/22. nije ispunio nijedan od pet potrebnih kriterijuma (zakonski, infrastrukturni, sportski, kriterijum za osoblje i administraciju i finansijski) u primjeni vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske.

https://pravdabl.com/krbanjevic-podnio-ostavku-sloga-2-se-gasi/

Pomenuti aplikant za tri od pet kriterijuma (infrastrukturni, Kriterijum za osoblje i administraciju i finansijski) nije dostavio nijedan dokument, dok se isti klub nije udostojio da u zakonskom kriterijumu dostavi u dokumentaciji za licenciranje ni osnovna dva akta – klupski Statut i Izvod iz javnog registra.

Admininistracija Saveza je izvršila pregled dokumentacije svih aplikanata u primjeni vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, te sastavila izvještaj na čijoj bazi je, uz dodatno pregledavanje dokumentacije aplikanata, Prvostepena komisija za licenciranje, na sastanku održanom 22. juna 2022. godine, JEDNOGLASNO zaključila i donijela odluku da OFK Sloga-2 iz Gornjeg Crnjelova ne ispunjava nijedan od pet zadatih kriterijuma u prosecu licenciranja za sezonu 2022/23. u Prvoj ligi Republike Srpske, te je njena aplikacija odbijena.

Na taj način, a na osnovu gore navedenih činjenica koje su nepobitne, odbacujemo svaku vrstu malicioznosti gospodina Krbanjevića kao i njegove nekorektne izjave upućene, iz samo njemu znanih razloga, na račun Fudbalskog saveza Republike Srpske i Odjeljenja za licenciranje.

Pravila u procesu licenciranja, u ovom slučaju, u prvostepenom postuku primjene vanrednog sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, su jasna i strogo se primjenjuju za sve aplikante, pa tako i za OFK Slogu-2 iz Gornjeg Crnjelova.

Fudbalski savez Republike Srpske ne može, niti hoće, bilo kome, pa tako ni gospodinu Krbanjeviću, da utiče na društvenu odgovornost, sportsku svijest i ličnu savjest.

Čekamo odgovor na odgovor Zlatka Krbanjevića.