Derbi Područne lige Banjaluka između Krajine i Budućnosti, završen je pobjedom domaće ekipe pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade. Gol vrijedan vjerovatno titule postigao je Latinović udarcem glavom nakon prekida, i to je bio znak da domaći fudbaleri krenu jedan drugom u zagrljaj….

Derbi je imao dinamičnost, iako ruku na srce nije prikazan nešto kvalitetan fudbal, jer vremenski uslovi bili su dosta teški, a sparina je učinila svoje, pogotovo kako se približavao kraj utakmice.

Gosti su najbliži bili pogotku u 10. minutu kada je kao iz topa opalio Nebojša Špirić sa preko 25 metara, golman Krčić je bio savladan, lopta pogađa prečku odbija se oko linije, ali nije ušla u mrežu, Iako su fudbaleri Budućnosti burno protestovali tražeći pogodak, sudja Mačkić je odmahnuo samo da se meč nastavi….

Do poluvremena Jalić je zaprijetio na drugoj strani, ali Dulić je siguran, a isti igrač u dobrim je prilikama još dva put u nastavku meča. Jednom zaustavlja udarac Dulić, a drugi put Jalić šalje loptu preko gola. Stekao se utisak da je možda remi bio i najpravedniji ishod ovog meča, jer na kraju je bilo i nekoliko varnica, dvije – tri diskutabilne sudijske odluke, ali je na kraju svu dilemu pogotkom otklonio Latinović.

Mrlju na derbi bacio je službeni predstavnik Budućnosti Darko Havrlenko koji je po završetku meča prišao arbitrima i obratio im se sa riječima” Sudije, vi ste ludi, baš ludi”, što je zabilježio i delegat Miloš Bandić u svom izvještaju.

Ovim trijumfom Krajina je vjerovatno napravila odlučujući korak ka Regionalnoj ligi, jer sada Budućnosti bježi velikih 11 bodova.

KRAJINA – BUDUĆNOST 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Latinović (90+2). Stadion: “Rosulje”. Gledalaca: 100. Sudija: Mišo Mačkić. Pomoćnici: Aleksandar Plavšić i Vladan Todorović. Delegat: Miloš Bandić. Žuti kartoni: Bobar, Jalić (Krajina), Milinković, Dulić, Vojinović (Budućnost).

Krajina:  Krčić, Jalić, Milanović, O. Jakovljević, Savanović (od 83. Palačković), Ivić, Pejaković od 83. Oljača), Šervel, Latinović, Bobar, Tadić.

Budućnost: Dulić, De. Špirić (od 77. Grmaš), N. Špirić, Da. Špirić, Vujinović, Milinković, Gajić, Zdjelar, Grbić, Peđen (od 64. Verčević), Novak (od 69. Trkulja).